Colonelul Răzvan Paraschiv explică agresiunea asupra unui jurnalist: „Dacă îi smulgeam telefonul, de unde mai avea imaginile?”

Data actualizării: Data publicării:
omul in alb

„Omul în alb” care a dirijat jandarmii la mitingul diasporei a dat un interviu revistei Kamikaze în care și-a recunoscut identitatea. Colonelul Cătălin Paraschiv, șeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, a vorbit și despre momentul în care a agresat un jurnalist HotNews și i-a luat telefonul. Din explicațiile sale, nu pare că șeful jandarmeriei speciale înțelege prea bine cum funcționează tehnologia.

colonel catalin razvan paraschiv omul in alb protest jandarmi bsij_inquam alberto grosescu
Foto: Inquam Photos/Alberto Groșescu

Colonelul Cătălin Răzvan Paraschiv, șeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, spune că nu „oamenii lui” au lovit persoane nevinovate și jurnaliști. Referitor la agresarea reporterului HotNews.ro Robert Mihăilescu, căruia i-a smuls telefonul și i l-a dat unui jandarm, care l-a spart de caldarâm, colonelul face adevărate piruete spunând că nu își amintește, dar că e posibil, însă se întreabă cum de există imagini cu el din moment ce ar fi spart telefonul.

HotNews.ro îi răspunde într-un articol că reporterul transmitea live pe pagina de Facebook a ziarului.

Colonelul Cătălin Paraschiv: „Dacă vorbim de acel celebru individ care stătea undeva pe trotuar după ce am intrat pe Calea Victoriei, din ce îmi aduc aminte, a început unul să țipe, nici nu știu dacă avea ecuson pentru că nu am văzut în  întuneric. Da, să spună că sunt ziarist, sau ceva de genul ăsta. Într-adevăr l-am luat de mână, acest ziarist a dat niște imagini cu telefonul acela. Uitați-vă că sunt imagini cu mine. (Nu i l-ați luat?) Nu știu, să mă lămurească și pe mine. Nu bag mâna în foc dar nu îmi aduc aminte de așa ceva. Excelență, dacă îl rețineam plecam de mână cu el la secția de poliție. Dacă eu dădeam ordin la oamenii mei să îl ia (...) Că apar tot felul de imagini în care se vede că eu îi smulg telefonul, dom-le, dacă îi smulgeam telefonul, de unde mai avea imaginile cu mine, că el a transmis niște imagini la un moment dat?!”

De asemenea, el a mai propus în interviul menționat ca jurnaliștii să stea într-un spațiu delimitat la protestele viitoare: „Nu mi se pare normal ca cineva de la presă să mă filmeze când trag cu arma sau fac o încătușare.”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri