News Alert Prefectul Capitalei: Toți elevii din București revin la școală, miercuri

Data actualizării: Data publicării:
elevi de liceu cu masti, la scola
Eleivi cu mască de protecție la școală. FOTO: Getty Images

Toți elevii din București vor putea merge miercuri la școală, pentru a participa la ore în clase, potrivit deciziei luate de Comitetul Municipal de Urgență al Capitalei.

Prefectul Alin Stoica a făcut acest anunț, după ce comitetul municipal s-a întrunit ca urmare a scăderii rate de infectare din Capitală.

Prefectul a explicat că masca este obligatorie pe o rază de 50 de metri în preajma unităților școlare, fiind vorba de cei care staționează acolo, respectiv părinții care își așteaptă copiii, nu de cei care trec prin zonă.

Dacă se constată că un copil este infectat, consiliul de administrație al școlii ia decizia de a trece clasa respectivă în online, cu avizul DSP și al ISMB.

O școală se închide dacă se constată că sunt mai multe cazuri de copii bolnavi din mai multe clase sau profesori care predau la mai multe clase.

În școală se păstrează aceleași reguli de protecție, respectiv distanțare, mască sanitară, dezinfectarea spațiilor, aerisirea claselor, a spus prefectul.

Rata de infectare în București continuă să scadă și a ajuns marți la 0,89 la mia de locuitori, potrivit informațiilor transmise de Direcția de Sănătate Publică.

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri