Calea Victoriei se modernizează pentru pietoni şi biciclişti

Data publicării:
calea victoriei

În cel mult două luni, artera îi va întâmpina cu trotuare generoase şi piste pentru biciclete pe cei care vor dori să se bucure de o plimbare în centrul capitalei. Vitregiţi vor fi însă şoferii, care nu vor mai avea la dispoziţie decât două benzi de circulaţie.

La primele ore ale dimineţii, balizele de protecţie au fost montate, iar utilajele au fost puse în funcţiune. Calea Victoriei a intrat oficial în reparaţie.

Imediat ce muncitorii au început treaba şi au blocat o bandă de circulaţie, au apărut şi blocajele în trafic, ceea ce a provocat nemulţumirea şoferilor.

Pietonii, în schimb sunt mulţumiţi. Aşteaptă de multă vreme să se plimbe în condiţii civilizate pe una dintre cele mai cunoscute artere ale Bucureştiului.

Pe Calea Victoriei, în unele zone, trotuarele nu au nici măcar un metru lăţime. După finalizarea lucrărilor de modernizare, între Piaţa Victoriei şi Calea Griviţei, artera va avea o faţă nouă.

În prezent, pe Calea Victoriei, şoferii au la dispoziţie trei benzi de circulaţie, în timp ce pietonii sunt nevoiţi să se înghesuie pe trotuarele care nu sunt mai late de un metru. Situaţia se va schimba însă până la primăvară.

În primul rând, şoseaua va fi îngustată, astfel încât din trei benzi vor rămâne doar două. Spaţiul câştigat astfel va fi folosit pentru lărgirea trotuarelor. În plus, pe ambele părţi ale bulevardului vor fi amenajate piste destinate bicicliştilor. Nu în ultimul rând va fi schimbat complet iluminatul public şi vor fi refăcute spațiile verzi.

Pentru toate aceste lucrări, care vor dura cel mult două luni, Primăria Capitalei va plăti două milioane de euro. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri