Calea Victoriei redevine pietonală din acest weekend, de la 10 dimineaţa la 10 seara

Data publicării:
BUCURESTI - NOAPTEA DANSULUI - 26 AUG 2023
Oameni la plimbare pe Calea Victoriei. Inquam Photos / George Călin

„Străzi deschise, Bucureşti - Promenadă urbană”, ajuns la a 4-a ediţie, debutează în 6 aprilie. În primul weekend din aprilie, Calea Victoriei devine pietonală, între orele 10.00 şi 22.00, pe segmentul de drum Piaţa Victoriei - intersecţia cu str. Gheorghe Manu, respectiv segmentul Bulevardul Dacia - Splaiul Independenţei, fără afectarea intersecţiilor, anunţă ARCUB.

Evenimentul, vizitat anul trecut de peste un milion de participanţi, se va desfăşura în perioada 6 aprilie - 13 octombrie şi cuprinde o serie de weekenduri pietonale, menite să transforme spaţiul public, altminteri aglomerat, în zone de relaxare temporare pentru locuitori şi turişti. Zonele temporar pietonale instaurate pe parcursul celor 7 luni în diverse puncte centrale şi în cartierele Bucureştiului sunt activate prin intermediul unui program variat compus din momente artistice sau activităţi sportive.

De la spectacole de teatru, demonstraţii de dans, concerte stradale live la ateliere de creaţie pentru copii, expoziţii, activităţi sportive şi zone de joacă, organizate de instituţii culturale ale oraşului, „Străzi deschise” #4 reconfigurează spaţiul urban într-o scenă deschisă pentru actul artistic şi oferă zone de relaxare şi promenadă pentru locuitorii Capitalei de toate vârstele.

Începând cu ora 17.00, bucureştenii se vor bucura de momente artistice.

Restricţii rutiere

Calea Victoriei | În weekendul 6-7 aprilie 2024, pe durata restricţiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ştirbei Vodă, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

În weekendurile în care se desfăşoară evenimentul „Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopţii până dimineaţa (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00. Pentru siguranţa participanţilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă maşini se închid şi pistele de biciclete.

Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive al Municipiului Bucureşti, în calitate de operatori zonali.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri