Sari la conținut

Evaziune de 3 milioane de euro printr-o firmă de pază. Percheziții în Bucureşti şi cinci judeţe

Foto: Gulliver / GettyImages

Anchetatorii au descins la 23 de adrese din Bucureşti, Ilfov, Constanţa, Galaţi, Argeş şi Gorj, de unde ridică documente, iar la finalul vor duce la audieri 22 de persoane pe numele cărora au fost emise mandate de aducere.

„Acţiunea se desfăşoară pentru documentarea activităţii infracţionale a reprezentanţilor unei companii din domeniul prestării de servicii de pază, bănuiţi de evaziune fiscal”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Reprezentanţii firmei sunt suspectaţi că au înregistrat în actele contabile sau în alte documente cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale sau au evidenţiat operaţiuni fictive, pentru a nu plăti obligaţiile fiscal. Prejudiciul produs prin evaziune fiscală a fost estimat de anchetatori la trei milioane de euro.

Firma de pază vizată în anchetă este G4S Secure Solutions, spun surse citate de News.ro și Agerpres.

Sursele citate au precizat că firmele fantomă care au înregistrat achiziții și prestări de servicii fictive în contabilitatea G4S erau controlate de Ion Bîrcină, finul fostului judecător al Curții Constituționale, Toni Greblă. Potrivit surselor, în dosar mai este vizat și Liviu Târșea, fost patron al firmei G4S, relatează Agerpres.