Grefierii, către R. Prună: De ce aveţi impresia că suntem sclavi?

Data actualizării: Data publicării:
raluca pruna_gov.ro

Federaţia Naţională Sindicală Projust a reacţionat la mesajul ministrului Justiţiei, care a susţinut că grefierii ar primi "chirii sine-die” de până la 600 de euro.

raluca pruna_gov.ro

"Grefierii nu primesc în mod automat vreo sumă pentru chirie, ci doar aceia care au strict nevoie de acest beneficiu şi îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege. Cuantumul sumei care este compensată cu titlu de chirie (nici un grefier nu primeşte întreaga sumă, ci un anumit procent din chiria plătită efectiv o achită din fonduri proprii) variază în funcţie de localitatea în care îşi desfăşoară activitatea, cel mai ridicat cuantum fiind, în mod evident, în Bucureşti, în restul localităţilor cuantumul fiind de câteva ori mai mic decât cel din capitală", spun reprezentanţii grefierilor.

Projust mai arată că grefierii nu au voie să desfăşoare activităţi care să le aducă venituri suplimentare şi că au salarii mai mici chiar decât ale muncitorilor.

"Suntem curioşi cum un grefier proaspăt absolvent al Şcolii Naţionale de Grefieri ar putea să îşi desfăşoare activitatea într-o localitate în care a fost repartizat plătind din salariul mai sus arătat chiria. Poate că doamna ministru ar dori ca grefierii sa doarmă în instanţe cu capul pe birou.  E important de precizat că grefierii, sunt alături de magistraţi, categoria de angajaţi căreia i se aplică toate interdicţiile posibile în România (a se vedea art. 77 din Legea nr. 567/2004). Astfel, nu avem voie să desfăşurăm nicio altă activitate care să poată să ne aducă venituri suplimentare (cu excepţia activităţilor didactice). În acest context o întrebăm pe stimabilă doamnă: Ce aţi vrut să insinuaţi? De ce încercaţi să loviţi din nou în grefieri? De ce aveţi impresia că suntem sclavi pe plantaţie şi nu ne este permis să avem drepturi?", scriu reprezentanţii grefierilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri