LUX. Românii cumpără zeci de maşini Ferrari şi telefoane cu metale preţioase

Data publicării:
0602lux-48100

Pe străzile din România circulă deja peste 150 de maşini Ferrari. 15 au fost vândute anul trecut, 30 vrea să vândă anul acesta.

Avem deja comenzi din România. În mod sigur vom vinde 30-40 de maşini aici”, spune Massimo Gallotta, director regional Ferrari.

Ultimul model de Ferrari a fost adus în România de celebrul pilot de Formula 1, Giancarlo Fisichella. Nu a aflat probabil că nu prea avem drumuri pentru o maşină care atinge suta de kilometri în trei secunde şi poate merge cu 340 de kilometri pe oră. Această maşină are în acest moment cel mai puternic motor montat pe o maşină de oraş, cu 740 de cai putere.

Tot pentru românii cu bani, a apărut stick-ul USB de un TB, care costă cât o maşină second hand.

Informaţia stocată pe toate aceste calculatoare, ar putea intra pe un singur stick. Ca să facem o comparaţie, dacă toate cărţile din biblioteca naţională ar fi în format electronic, pe acest suport ar intra cinci milioane de volume. Adică jumătate din cărţile depozitate în această clădire.

Şi pentru că românii sunt mari amatori de gadgeturi şi telefoane mobile, canadienii au scos la vânzare adevărate bijuterii.

Vorbim de cristal safir, de aluminiu anodizat, inserţii cu metale preţioase, în special aur, inserţii cu lemn preţios, de tip abanos sau coco bolo”, spune Adriana Budescu, reprezentant Mobiado.

Acest tip de telefon costă 10.000 de euro bucata şi s-au vândut deja 30 de bucăţi în România.

Managerii magazinelor cu electrocasnice de lux spun că este loc de promoții și la produsele foarte scumpe.

Românii au cumpărat anul trecut aproape un milion de smartphone-uri, iar specialiştii spun că se investesc tot mai mulţi bani în echipamente de ultimă generaţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri