Misiunea jandarmilor români trimişi să antreneze poliţia afgană a luat sfârşit 

Data publicării:
jandarmi-2

6 luni de misiuni în Kabul și Kandahar nu au fost deloc ușoare pentru jandarmii români. Zilnic, militarii au escortat convoaie civile în capitala afgană şi s-au ocupat de antrenamentul poliţiştilor din Afganistan.

„A fost reu departe de familie aproape 7 luni de zile, foarte greu. Ne-am mai vazut prin intermediul internetului, dar nu e ușor sa fii departe de cei dragi”, a spus maiorul Dragoș Buzoianu.

La 34 de ani, Ionuţ este la cea de-a doua misiune în teatrele de război. A plecat în Afganistan în noiembrie, anul trecut, după ce în urmă trei doi ani luptase în Kosovo.„Ajungi într-o altă lume. Asta e prima impresie”, mărturisește el. În Afganistan el a fost cel care îşi coordona camarazii pe teren. Nu i-a fost deloc uşor să se adapteze.

Aproape 200 de jandarmi români au fost trimişi în ultimii trei ani în Afganistan ca să instruiască Poliţia locală. Misiunea de acum este ultima a jandarmilor. Rămân însă acolo aproape 1.500 de soldaţi români care luptă împotriva insurgenţilor. Ei vor fi retraşi în totalitate în 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri