Piromanul din Bucureşti ar putea scăpa de închisoare. Ce spune zâmbetul acestuia

Data publicării:
piroman

Bărbatul suspectat că în urmă cu o săptămână a incendiat opt maşini în sectorul 1 nu a suflat niciun cuvânt în faţa camerelor de luat vederi. Nici poliţiştilor nu le-a explicat mare lucru.

Ionuţ Dana, şeful Secţiei 4: „A fost destul de ambiguu. Nu există o legătură între el şi persoanele vătămate”.

La intrare în secţia de poliţie, piromanul a afişat un zâmbet nefiresc pentru situaţia în care se găseşte. Atitudinea lui îi pune pe criminalişti pe două piste.

Dan Antonescu - specialist criminolog: „Fie avem de-a face cu un bolnav psihic şi atunci locul lui este şi trebuie să fie într-o unitate medicală de specialitate. Varianta a doua: avem de-a face cu un inadaptat, un sociopat, un frustrat care înţelege că prin aceste incendieri să arate fie un gest de frondă, fie nemulţumirea, fie un soi de anarhie”

Bărbatul care a recunoscut că a incendiat opt maşini a fost prins de poliţişti nu departe de locul unde a acţionat.

Ioana Ciurlea: „L-au dat de gol hainele pentru că erau aceleaşi pe care le purta şi în noaptea în care a incendiat maşinile, iar poliţiştii l-au recunoscut din imaginile de pe camerele de supraveghere”

Piromanul arestat preventiv are o poveste încâlcită. Are doi copii, dar soţia a cerut separarea de el pentru că era violent. De curând, bărbatul şi-ar fi vândut şi casa. Iar nu cu mult timp în urmă a rămas şi fără serviciu: poliţiştii i-au luat permisul de conducere. Cei care îl cunosc spun că toate acestea îi tulburaseră minţile.

Dacă expertiza psihiatrică va dovedi că piromanul nu are discernământ, ar putea scăpa de închisoare şi, mai mult, va reveni pe străzi.

Florin Târnovan, avocat: „Poate să spere la o pedeapsă mult mai mică, într-un spital psihiatric unde medicii vor hotărî când poate fi repus în libertate”.

O astfel de decizie ar zădărnici munca poliţiştilor, care au vizionat 300 de ore de filmări de la 200 de camere de supraveghere. Iar timp de o săptămână, ca să nu se repete atacul, au fost trimişi agenţi în civil în zonele unde au fost incendiate maşinile. Pentru tot acest efort, şeful Poliţiei Capitalei, chestorul Marius Voicu, a mers personal să îşi felicite subalternii de la secţia 4.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri