Proteste față de proiectul Roșia Montană. O sută de oameni au mărşăluit de la Universitate spre Centrul Vechi 

Data publicării:
proteste ziua 9-1
Din articol

Proteste şi în această seară faţă de planurile de exploatare a aurului de la Roşia Montană. Aproape o sută de persoane au manifestat în Capitală, în Piaţa Universităţii. De acolo, protestatarii au plecat în marş către Centrul Vechi, de unde s-au întors apoi la kilometrul zero al Bucureştiului. Un miting de protest a fost în această seară şi la Sibiu.

 

Manifestanţii au venit la cea de-a 13-a zi de protest cu steaguri şi peturi umplute cu pietricele. Ei scandează „Uniţi, salvăm Roşia Montană!”. De la Universitate, aceştia au plecat în marş spre Centrul Vechi, de unde s-au întors în zona kilometrului zero al Capitalei. 

Ei au cerut retragerea proiectului de lege ce reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatărilor cu cianuri în România şi introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO.

În jurul orei 23.45, câteva zeci dintre manifestanţi s-au oprit în pasajul de la Universitate, unde au continuat să protesteze.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 00.30. Duminică, de la ora 17.00 vor avea loc alte manifestaţii de amploare, la care sunt aşteptaţi mult mai mulţi oameni decât au fost în ultimele zile.

Şi la Sibiu, aproape o sută de oameni s-au strâns în centrul istoric al oraşului ca să protesteze faţă de planurile companiei canadiene.

Ei au împărţit localnicilor sute de fluturaşi şi afişe prin care i-au chemat să se alăturile protestelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri