Restricţii în trafic. Repetiţiile pentru parada de 1 Decembrie închid șoseaua Kiseleff

Data publicării:
trafic restrictii

Pregătirile pentru parada militară dedicată Zilei Naţionale restricţionează traficul în nordul Capitalei. Repetiţiile generale care se desfăşoară începând de vineri impun limitări de circulaţie pe Şoseaua Kiseleff. Între orele 5 şi 9 dimineaţa, şoferii au putut circula doar pe două benzi pe sens, dar după ora 9 şoseaua este complet închisă.

Actualizare 11.00. Ministrul Apărării, Mircea Dușa, s-a declarat „convins” că președintele Traian Băsescu va participa duminică dimineața la parada de la Arcul de Triumf.

Ministrul nu a dorit să ofere detalii privind costul manifestărilor de 1 decembrie. El a spus că vor fi făcute calcule când se finalizează parada. „Când e vorba de ziua națională și de Marea Unire a românilor, efortul financiar nu e prea mare”, a spus ministrul.

Mircea Dușa a mai declarat că speră că autoritățile vor fi iertate de bucureștenii supărați de restricțiile de trafic, deoarece „se împlinesc 25 de ani de la Marea Unire, dezideratul românilor dintotdeauna”.  

Actualizare 10.30. Premierul Victor Ponta și ministrul apărării au sosit la repetițiile pentru paradă. Ei se asigură că parada, cea mai mare din ultimii 23 de ani, se va desfășura în cele mai bune condiții. Prima fază a repetiției generale nu s-a încheiat încă.

_____________________________

Timp de cinci ore, circulaţia pe Kiseleff între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Victoriei este complet închisă pentru a face loc repetiţiei militarilor, plus: strada Alexandru Constantinescu - între Piaţa Arcul de Triumf şi Bulevardul Mărăşti, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu - între Piaţa Arcul de Triumf şi Bulevardul Mărăşti, pe Bulevardul Constantin Prezan - între Piaţa Arcul de Triumf şi Piaţa Charles de Gaulle, precum şi temporar pe strada Ion Mincu, între Bulevardul Aviatorilor şi Bulevardul Ion Mihalache.

De asemenea, traficul este restricţionat pe banda I de circulaţie în Piaţa Presei Libere, între Şoseaua Kiseleff şi Şoseaua Bucureşti-Ploieşti.

În Piaţa Presei Libere, circulaţia rutieră este restricţionată între orele 11:00 şi 12:00.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să evite aceste zone şi să folosească rutele ocolitoare.

Restricţiile vor fi valabile şi duminică, 1 Decembrie, atunci când are loc parada de Ziua Naţională a României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri