În plin scandal european pe tema închiderii stațiunilor montane, se deschid pârtiile în România. Pe schiuri, doar cu mască medicinală

Data actualizării: Data publicării:
partie de schi din straja romania
Foto: Facebook/Partia Platoul Soarelui Straja

Administratorii domeniului schiabil Straja, din Valea Jiului, anunță deschiderea sezonului de schi, sâmbătă, 28 noiembrie. Într-un anunț publicat pe pagina de Facebook, aceștia spun că schiorii trebuie să poarte obligatoriu mască de protecție și să respecte distanțarea fizică la îmbarcarea la teleschi.

„Deschidem oficial sezonul de schi sâmbătă, 28.11.2020. Program de funcționare: 09:00 - 17:00, nocturna funcționează cu minimum 10 persoane. Apelăm la înțelegerea dumneavoastră pentru respectarea normelor împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2: teleschiurile Platoul Soarelui vor avea 3 coloane separate și distanțate pentru îmbarcarea la teleschi. Turiștii vor fi obligați să pastreze distanța de 2 metri față de persoana din fața lor. Masca de protecție este obligatorie și în spațiile deschise. Măștile medicinale sunt cele acceptate deoarece oferă un grad mai mare de protecție”, se arată în mesajul publicat pe rețeaua socială.

Anunțul vine în plin scandal european despre deschiderea stațiunilor de schi. țări precum Austria își doresc să mențină deschise stațiunile montane care aduc venituri de miliarde de euro, în timp ce Italia cere închiderea stațiunilor în toată Europa, cel puțin până după Crăciun și Anul Nou.

Germania, care deține președinția Consiliului UE, caută un acord cu țările din Uniunea Europeană pentru a ține stațiunile de schi închise până la începutul lunii ianuarie, în încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri