Sari la conținut
News Alert

Elena Udrea, audiată la DNA în dosarul legat de împrumutul luat de la BRD

Elena Udrea a fost citată de vineri să se prezinte astăzi pentru a fi audiată în dosarul privind creditul pe care l-a luat de la BRD. La intrarea în sediul DNA, Elena Udrea a spus că va contesta cauţiunea de cinci milioane de lei stabilită de procurori în ultimul dosar deschis pe numele său.

Elena Udrea: Să achit o cauţiune atât de mare, în condițiile în care toate bunurile sunt sechestrate de DNA.

Reporter: Nu aveți nicio resursă financiară?

Elena Udrea: Nu, toate reursele sunt în declarația de avere. 1,1 milioane de euro? Cine credeţi că și-ar asuma să se ascocieze cu povestea asta cu Udrea în acest moment? Voi contesta la instanță și în primul rând în fața procurorului, atât cuantumul, cât și faptul că atâta timp cât bunurile sunt sub sechestru DNA, mi-e imposibil.

Reporter: Nu aveți nicio resursă?

Elena Udrea: Am indemnizaţie, resurse minimale. Dar e imposibil din indemnizaţia de parlamentar sau din veniturile din care trăiesc zilnic să plătesc o cauțiune de 1,1 milioane de euro.

Reporter: Ce v-a spus avocatul? Dacă nu plătiți se cere o noua arestare?

Elena Udrea: Da, se va cere un nou aviz de arestare dacă nu plătesc 1,1 milioane de euro până mâine.

Dosarul privind creditul contractat de la BRD este al patrulea al Elenei Udrea instrumentat de procurorii DNA, după Microsoft, Gala Bute şi Hidroelectrica, în acesta din urmă fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului fiind pus sub urmărire vineri.

Citiți și: Elena Udrea are un nou dosar la DNA. „Sunt sub control judiciar, pe o cauțiune de cinci milioane de lei”

Premieră în Parlament. Cum s-a ajuns ca deputaţii să voteze pentru reţinerea Elenei Udrea, dar nu şi pentru arestarea ei

Pe aceeași temă