Fosta directoare de la „D. Bolintineanu”: S-a discutat pentru un minim de ajutor, să treacă toţi elevii

Data publicării:
costica varyaru crop digi

Femeia a susţinut în faţa judecătorilor că i s-a spus din partea reprezentantei comitetului de părinţi că se strâng bani pentru a se asigura protocolul pentru membrii comisiei de bacalaureat.

Banii – 12.900 de lei – ar fi trebuit să asigure un minim protocol – necesarul de apă minerală şi de fructe pentru membrii comisiei.

Costica Vărzaru a spus că nu i s-ar fi spus vreodată că banii ar fi fost necesari pentru mituirea membrilor comisiei sau pentru câştigarea bunăvoinţei acestora.

„Nu am iniţiat niciun act la strângerea banilor. Nu eu am gestionat această situaţie, ci comitetul de părinţi. Am fost informată de către reprezentanta comitetului de părinţi că există această sumă strânsă, în principal pentru asigurarea unui minim protocol”, a declarat ea în faţa judecătorilor.

Profesoara a adăugat că în ziua primei probe ea nici măcar nu a fost în liceu.

„Eu nu am promis nimănui că voi furniza unora dintre elevi soluţiile. S-a discutat cu vicepreşedinta comisiei pentru un minim de ajutor acordat tuturor elevilor, într-o minimă măsură. Nu să ia notele cele mai mari, dar cât să treacă. Note de trecere”, a mai spus ea în faţa instanţei.

În cererea de eliberare, depusă de avocatul fostei directoare, apărătorul a susţinut că dascălul nu ar fi ştiut cum s-au folosit banii. Judecătorii nu s-au lăsat convinşi, însă, şi au decis ca profesoara să rămână în arest pentru următoarele trei săptămâni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri