Gabriela Firea, audiată în dosarul în care îl acuză de şantaj pe Traian Băsescu

Data publicării:
gabriela vranceanu firea - fb

Gabriela Firea, senator PSD: „Am fost citată să dau o declaraţie în legătură cu plângerea de anul trecut. Am răspuns acestei invitaţii, am răspuns întrebărilor doamnei procuror, am făcut o declaraţie şi urmează ca acest dosar să-şi urmeze cursul firesc în justiţie.

Gabriela Firea îl cheamă pe Traian Băsescu în instanţă

Gabriela Firea a făcut plângere împotriva soluţiei de suspendare a urmăririi penale date de procurori, după ce o plângere similară a fost depusă la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Astfel, ancheta a fost deschisă, dar a fost suspendată până la finalul mandatului de președinte al lui Traian Băsescu. De menționat faptul că urmărirea penală nu este pe numele lui Traian Băsescu, ci față de faptă.

Șeful statului a precizat într-o conferință de presă că, atunci când naviga, ca și soțul senatorului Gabriela Firea, erau foarte mulți colegi de-ai lor „care nu stăteau 3 luni și jumătate și își căutau vapor să plece în cursă... de bine ce le era acasă”.

Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, afirmase, cu câteva zile mai înainte, Traian Băsescu.

Ulterior, Traian Băsescu a a calificat drept „o recomandare absolut amicală” declarația sa.

Procurorii au redeschis acest dosar în 22 decembrie, adică la o zi după încetarea mandatului de preşedinte al lui Traian Băsescu. Astfel, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a hotărât prin ordonanţă a procurorului de caz reluarea anchetei. Aceasta fusese suspendată, întrucât Traian Băsescu beneficia de imunitate. Audierile în cauză vor fi reluate, iar procurorii vor decide dacă vor începe urmărirea penală împotriva lui Traian Băsescu sau vor închide dosarul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri