Prefectul de Galați a ajuns în arest. Emanoil Bocăneanu este acuzat de șantaj și trafic de influență

Data publicării:
bocan 1

DNA sustine ca reprezentantul Guvernului în judeţul Galaţi a ajutat o prietenă a soţiei sale să obţină un post la Evidenţa judeţeană a Populaţiei.

„Pentru a asigura câștigarea concursului de angajare a persoanei respective, inculpatul Bocăneanu Emanoil Cătălin l-a determinat pe învinuitul Chirnoagă Tudorel, președintele comisiei de concurs, să-i remită acesteia subiectele, prin intermediul învinuitului Topală Bogdan-Valentin, înainte de susținerea concursului”, spun procurorii DNA.

Nu a fost singurul concurs fraudat de Bocăneanu, susţine acuzarea. Şeful ISU Galaţi ar fi fost impus tot de prefect, după ce oficialul a primit de la candidatul preferat mâncare şi băutură.

Reuşita demersurilor s-a făcut, potrivit acuzării, prin şantajarea contracandidatului, care ar fi fost determinat să rateze concursul.

Lipsa prefectului, ajuns după gratii, nu va perturba însă activitatea instituţiei, dau asigurări foştii subalterni ai lui Bocăneanu.

„În ceea ce priveşte activitatea prefecturii, prin fişa postului, subprefectul preia atribuţiile prefectului, în momentul în care acesta lipseşte din instituţie”, a declarat Gabriel Panaitescu,subprefectul judeţului

Prefectul ar fi intervenit şi pentru ca o firmă din judeţ să încaseze mai repede banii pe un contract încheiat cu Evidenţa Populaţiei.

„În schimbul demersurilor făcute, Bocăneanu Emanoil Cătălin a pretins firmei respective montarea unor produse (cadă pentru duș, baterie duș), bunuri despre care a solicitat să nu apară pe devizul de lucrări și a pretins și o sumă de bani din contravaloarea contractului, bani pe care urma să-i primească după virarea contravalorii contractului în contul firmei executante", susține DNA.

Chiar şi Poliţia Rutieră din Galaţi aplica legea după bunul plac al prefectului, care a intervenit pentru ca un subaltern de-ai săi să nu rămână fără permis.

Cu o zi înainte de reţinerea prefectului, procurorii au stat mai multe ore în biroul acestuia, unde au căutat probe pentru a-şi susţine acuzarea.

Interventii s-au facut si la Finanţele locale, în favoarea unei firme locale. Bună-voinţa lui Emanoil Bocăneanu ar fi fost cumpărate, şi de data aceasta, tot cu alimente.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri