Medic pneumolog: Este o iluzie că nu poți respira cu masca pe față. Chiar și pacienții cu astm trebuie să o poarte

Data actualizării: Data publicării:
agerpres masca sanitara
FOTO: Agerpres

Masca sanitară trebuie purtată de toată lumea și este recomandată chiar și pentru pacienții cu probleme respiratorii, a declarat la Digi24 Gilda Popescu, medic pneumolog la Institutul "Marius Nasta". Medicul a explicat că este o iluzie că nu poți respira cu masca pe față.

"Masca ne apără contra contaminării cu tot ce înseamnă agenți microbieni care se transmit pe cale aerogenă.

Avem experiența programului de control al tuberculozei. Oricare dintre noi trebuie să poarte masca, inclusiv pacienții cu afecțiuni cronice obstructive, astm. Sunt recomandările Societății Europene de pneumologie care menționează că, chiar și pentru pacienții care au probleme de respirație este obligatorie purtarea măștii.

Masca este salvatoare pentru fiecare dintre noi.

Dacă pentru gripă și alte afecțiuni ne feream de cei care tușesc sau strănută, pacienții care transmit acest virus nu sunt știuți, 60% sunt asimptomatici.

Masca este trecută în studiile privind controlul infecțiilor respiratorii și împiedică bolnavul să transmită acești germeni.

Este o iluzie că nu poți respira cu masca pe față. E nevoie de acomodare", a explicat medicul.

Gilda Popescu a precizat că masca trebuie schimbată la patru ore și că nu trebuie aruncată pur și simplu la coș, ci trebuie depozitată în punga de plastic înainte de a fi aruncată, pentru a se evita posibila infectare a altor persoane.

Citiți și:

OFICIAL. Unde și în ce condiții sunt obligatorii masca de protecție și măsurarea temperaturii. Ce categorii sunt exceptate

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri