O femeie din Iași a adunat 36 de ani "vechime" după gratii. Nu a muncit nicio zi în viața ei și a stat în pușcării din 7 țări

Data publicării:
mana de femeie batrana pe gardul inchisorii
Femeia de 67 de ani din Iași a comis primul furt în 1988, iar pe ultimul - în 2020. Credit foto: Guliver/Getty Images

O femeie din județul Iași a ajuns la vârsta de 67 de ani fără să fi muncit nici măcar o zi din viață. A adunat, însă, o "vechime" de 36 de ani în penitenciare din România și alte 6 țări europene. Femeia a fost condamnată pentru nenumărate furturi, primul fiind comis în 1988, iar ultimul - în 2020, scrie Ziarul de Iași.

Furtul care a adus-o în atenția publică a fost comis pe 1 iunie 2020. Femeia a mers cu trenul la Pașcani special pentru a fura. A intrat într-un magazin de electrocasnice și a luat de pe raft două fiare de călcat, în valoare de 990 de lei, pe care le-a băgat în geantă. A reușit să iasă din magazin fără să fie prinsă și, imediat ce s-a întors acasă, le-a vândut cu 200 de lei.

A doua zi, angajații magazinului și-au dat seama de dispariția celor două fiare de călcat. După ce au urmărit imaginile surprinse de camerele de supraveghere, au identificat hoața.

Directorul magazinului a postat fotografia femeii pe grupul intern de comunicare prin WhatsApp, iar un coleg i-a putut confirma identitatea hoaței. Mai trecuse și prin alte magazine, scrie sursa citată.

În urma anchetei, femeia a fost găsită de polițiști chiar în penitenciar, unde își ispășea pedeapsa primită pentru o faptă similară. Și-a recunoscut fapta și a spus că furase din magazinul din Pașcani pentru că nu avea venituri să se întrețină.

În fișa sa de cazier judiciar erau înscrise, însă, condamnări pentru fapte similare începând încă din 1988. Până la 63 de ani, când comisese furtul de la magazinul din Pașcani, femeia își petrecuse viața mai mult în închisoare decât în libertate, în România, dar și în șase țări europene, scrie sursa citată.

"Instanța reține că nu este pensionară, nu are un loc de muncă (probabil nici nu a avut vreodată), obișnuind să trăiască din comiterea de infracțiuni contra patrimoniului persoanelor. Deși în esenţă fapta comisă de inculpată are un pericol social concret mediu, totuși raportându-ne la persoana inculpatei, apreciem că aceasta în sine prezintă un pericol social concret extrem de ridicat, fiind o persoană care a trăit până la vârsta de 67 de ani doar din săvârşirea de infracțiuni contra patrimoniului persoanelor și în mediul carceral", au consemnat magistrații Judecătoriei Pașcani, care au analizat dosarul.

Pentru ultimul furt, femeia a fost condamnată la 2 ani și 6 luni de închisoare. Prin contopirea ultimei pedepse cu cele anterioare, a rezultat o pedeapsă finală de 3 ani și 11 luni de detenție. În plus, inculpata a fost obligată și la plata unei amenzi penale de 4.000 de lei, echivalând cu 200 de zile-amendă, dar și a 2.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare.

Pronunțată vineri, sentința poate fi contestată în apel, mai scrie sursa citată.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce soție frumoasă are Nicolae Stanciu! Căpitanului României are cu ce se mândri
Digi FM
Fiica cea mare a lui Adrian Mutu a terminat liceul: „Să nu lași pe nimeni să îți spună că nu poți!” Adriana...
Pro FM
De ce este orb Andrea Bocelli. Cum citește partiturile
Film Now
Copiii lui Hugh Jackman își fac griji pentru actor. „Au inițiat un plan de salvare și au făcut scut în jurul...
Adevarul
Șeful Biroului Interpol din Republica Moldova, arestat pentru ștergerea datelor infractorilor urmăriți...
Newsweek
Recunoașteți personajul? A fost „soția" lui Amza Pellea în „Haiducii" și „Osânda". Emigrează în 1980
Digi FM
Anca Țurcașiu a devenit bunică la 54 de ani: „Sunt cea mai fericită de pe pământ!” Ce nume special va purta...
Digi World
Semnalul transmis de corpul tău care te avertizează că nu ar trebui să bei cafea. Poți face un test simplu în...
Digi Animal World
Turiștii din Italia sunt în alertă. Plajele au fost invadate de „viermele de foc”, care poate ajunge până la...
Film Now
Kate Hudson, mesaj și imagini înduioșătoare, de Ziua Tatălui, pentru actorul Kurt Russell: „Te iubesc, tata...
UTV
(VIDEO) Reactia lui Babasha dupa ce a fost huiduit la concertul celor de la Coldplay: “Am avut inainte o...