O fetiţă de 8 ani din Botoşani, dată dispărută de acasă, a fost găsită moartă la marginea unei păduri. Suspectul a fost prins

Data actualizării: Data publicării:
banda a politiei pe care scrie politia, nu treceti
Poliţia a deschis o anchetă în acest caz. FOTO: Digi24

Caz cutremurător în Botoșani. O fetiță de 8 ani a fost găsită moartă într-o lizieră de salcâmi de la marginea satului Jijia, comuna Albești, după ce fusese dată dispărută de acasă. Fetița ar fi fost omorâtă chiar de o rudă, spun anchetatorii. După ce peste 100 de forțe de ordine l-au căutat, suspectul a fost prins.

ACTUALIZARE 13,00: Suspectul care ar fi omorât-o pe fetița de 8 ani ar fi chiar unchiul acesteia și a fost prins. Acesta s-a ascuns pe dealurile din apropierea pădurii unde a fost găsit trupul fetiței, dar forțele de ordine l-au găsit sâmbătă.

”În urmă cu puţin timp, bărbatul băbuit de comiterea faptei a fost identificat şi prins de către poliţişti. Acesta a fost văzut în timp ce se îndrepta spre locuinţa sa, în vegetaţia din apropierea acesteia (...) Au fost executate şi două focuri de armă în plan vertical fără a fi înregistrate victime sau alte pagube”, a transmis, sâmbătă, IPJ Botoşani.

Poliţiştii care au participat la căutări au apreciat intervenţia ca fiind extrem de dificilă, având în vedere terenul accidentat şi buruielile extrem de mari. ”Toată vegetaţia din jurul nostru a fost foarte dificilă, sunt condiţii extrem de greu de gesionat”, a declarat unul dintre cei care au participat la acţiunea de căutare.

Știre inițială

Fata plecase de acasă, după ce mama a trimis-o în vizită la cel care acum este suspectat că a omorât-o.

Este în desfășurare o operațiune de amploare, la care participă peste 100 de forțe de ordine, pentru a-l găsi pe criminal.

Delia Neniscu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani: Minora a fost găsită în cursul nopții, decedată. Locul în care a fost găsită este o lizieră care se află la câteva sute de metri de domiciliul acesteia. Din primele verificări mergem pe ipoteza comiterii unei crime, omor calificat. Avem o persoană bănuită, este persoana la domiciliul căreia se deplasa fetița. A fost trimisă de către mama ei la locuința respectivă pentru că se cunoșteau și erau rude.

Peste 100 de forțe de ordine îl caută pe suspect, inclusiv jandarmii din Suceava şi lucrători de la Biroul de Operaţiuni Speciale Suceava care s-au alăturat operațiunii.

„Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de omor calificat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani”, a transmis IPJ Botoșani.

Chică Roşa Maria Silvia, în vârstă de 8 ani, a plecat de acasă vineri seară, în jurul orei 20:00, pentru a merge la o rudă din apropiere, dar nu a mai revenit. Căutările au fost demarate imediat.

„Poliţiştii botoşăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 8 ani, din satul Jijia, comuna Albeşti, care în jurul orei 20:00 a părăsit domiciliul pentru a se deplasa la o rudă, care locuieşte în apropiere, iar până în prezent nu a revenit”, a anunţat, vineri seară, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Noi reguli în școlile din România. Schimbarea devine obligatorie pentru elevi
Digi FM
O femeie a petrecut 43 de ani după gratii pentru o crimă pe care nu a comis-o. Ce a decis acum un judecător...
Pro FM
Shakira, adevărul despre viața ei sentimentală, după despărțirea de Pique: „Nu ar trebui să-mi placă bărbații...
Film Now
Copiii lui Hugh Jackman își fac griji pentru actor. „Au inițiat un plan de salvare și au făcut scut în jurul...
Adevarul
Șeful Biroului Interpol din Republica Moldova, arestat pentru ștergerea datelor infractorilor urmăriți...
Newsweek
Oferta Rusiei pentru pace a fost respinsă. Ședință de urgență, submarin nuclear rusesc în Scoția
Digi FM
Julia Roberts, spectaculoasă la brațul lui Biden, la o strângere de fonduri la care au participat și Clooney...
Digi World
Semnalul transmis de corpul tău care te avertizează că nu ar trebui să bei cafea. Poți face un test simplu în...
Digi Animal World
Cât mănâncă pe zi cel mai gras câine din Cehia. Cântărește 125 de kilograme și are aproape un metru înălțime
Film Now
Imagini inedite cu Jason Statham, "dintr-o altă viață". Înainte de a fi durul din filme, a luptat 10 ani la...
UTV
(VIDEO) Reactia lui Babasha dupa ce a fost huiduit la concertul celor de la Coldplay: “Am avut inainte o...