Stelian Ion cere o analiză în USR și pune rezultatul prost de la prezidențiale pe seama deciziei de a nu intra la guvernare

Data actualizării: Data publicării:
stelian ion liderul deputatilor usr
Foto: Inquam Photos/Alexandru Busca

Liderul deputaților USR, Stelian Ion, cere o analiză în partid pentru a vedea care sunt motivele pentru care candidatul USR-PLUS nu a intrat în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Acesta susține într-un interviu acordat RFI, că neasumarea intrării la guvernare a fost o greșeală care a costat partidul la alegeri.

„Evident că s-au făcut greșeli (...). Din punctul meu de vedere, chestiunea cu neasumarea intrării la guvernare cred că a fost o greșeală și ne-a costat un pic. Nu pot să-mi dau seama cât de mult ne-a costat, dar faptul că în momentul acesta foarte important nu am spus că intrăm la guvernare alături de PNL, chiar dacă PNL-ul nu își dorea să aibă pe nimeni alături”, a declarat Stelian Ion, cel care după moțiunea de cenzură a cerut în forurile interne ale partidului intrarea la guvernare.

Stelian Ion se arată dezamăgit după ce Dan Barna a ratat intrarea în turul secund al alegerilor prezidențiale de duminică și cere o analiză în partid.

„Sunt dezamăgit, evident că sunt dezamăgit, mă așteptam la un rezultat mult mai bun, mă așteptam să intre Dan Barna în turul doi, dar lucrul ăsta necesită o analiză foarte atentă și trebuie să vedem foarte clar care au fost cauzele care au dus la un rezultat și la o diferență atât de mare între candidatul nostru, Dan Barna și Viorica Dăncilă”, a mai declarat Ion.

Deputatul crede că dacă USR nu va face o analiză atentă, formațiunea riscă să repete greșelile.

„Trebuie să facem niște focus-grupuri, să aflăm ce i-a nemulțumit pe oameni și de ce au migrat voturi de la noi către competitorii noștri. Dacă nu facem analiza asta, riscăm să repetăm greșelile și nu am fi pe un drum bun”, a concluzionat acesta.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri