Anchetă la PSD Gorj. Partidul ar fi oferit alegătorilor consultații oftalmologice gratuite

Data publicării:
psdd

Afişele au fost lipite pe uşile blocurilor din Târgu Jiu. Pe ele scrie că Partidul Social Democrat, în parteneriat cu o firmă privată, oferă consultaţii oftalmologice gratuite. Pentru a beneficia de ele, oamenii trebuiau să meargă la sediul partidului, pentru a fi consultaţi de specialişti.

Tot pe afiş era menţionat că toate controalele se fac de pe 24 aprilie până pe 30 aprilie.

Reprezentanţii PSD Gorj se apără. „Chiar în prima zi de campanie electorală am oprit aceste controale, tocmai pentru a nu fi acuzaţi de mită electorală sau corupere a alegătorilor, aşa cum apare din partea Parchetului. Pot să-i asigur pe cei care sunt curioși că PSD nu a facut nimic rău, nu a încălcat legea. Am pus afiș pe ușa partidului că acțiunea se întrerupe”, a declarat Ciprian Florescu, vicepresedinte PSD Gorj.

Pentru mine, a fost o mită electorală. În apropierea alegerilor europarlamentare, orice încercare a unei formaţiuni politice de a atrage prin anumite acţiuni eu o consider mită electorală”, a spus Nino Savoiu, presedinte la Forța Civică Gorj.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a deschis un dosar penal pentru infracţiunea de corupere a alegătorilor.

Purtătorii de cuvânt ai Poliției și Parchetului spun că nu pot oferi informații despre acest dosar, pentru că ancheta se află în desfășurare. Confirmă însă faptul că se fac cercetări de către Inspectoratul Județean de Poliție, sub coordonarea unui procuror, pentru infracțiunea de corupere a alegătorilor.

Reprezentanţii PDS Gorj recunosc faptul că au pus la dispoziţie spaţiul partidului pentru oftalmologi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri