Comisiile de Buget-Finanţe au adoptat proiectul de Buget 2014, cu amendamente. Textul intră în dezbaterea Parlamentului marţi

Data publicării:
buget-3

Comisiile de Buget-Finanţe au adoptat vineri seară proiectul Legii bugetului de stat pe 2014, cu amendamente, cu 23 de voturi „pentru”, două „împotrivă” şi două abţineri, informează Mediafax. Textul intră în 3 decembrie în dezbaterea plenului reunit al Parlamentului.

Singurele instituţii din subordinea Guvernului care au primit o suplimentare a fondurilor au fost Camera Deputaţilor şi Oficiul pentru Prevenirea Spălării Banilor. Bugetele celorlalte instituţii au fost votate pe bandă rulantă de parlamentari în forma propusă de Guvern.

Amendamentele admise şi cele respinse au fost cuprinse în anexe şi vizează deopotrivă redistribuiri de sume şi majorări de bugete. Sumele suplimentare ar urma să fie luate din bugetul de acţiuni generale gestionat de Ministerul Finanţelor Publice.

Sumele suplimentare pentru bugetele unor ordonatori principali de credite se ridică în total la 59,6 milioane lei, bugetul de acţiuni generale al MFP fiind diminuat în consecinţă, a precizat secretarul de stat Gheorghe Gherghina, citat de Agerpres.

Bugetul propriu al Finanţelor crește faţă de anul anterior de la 187 milioane lei la 653 milioane lei, pentru includerea unor fonduri destinate plății de despăgubiri. Bugetul de acțiuni generale este şi el mai mare.

Preşedintele Traian a anunţat deja că intenţionează să nu promulge legea şi ci că o va întoarce în Parlament dacă Guvernul va menţine noua acciză la combustibil. Şeful statului ia în calcul şi varianta contestării bugetului la Curtea Constituţională.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri