Sari la conținut

Ilie Năstase: Ies din politică. Acolo „trebuie să minţi foarte mult”

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Scandalurile între politicieni şi dintre partide mă deranjează foarte mult. Eu am intrat în politică ca să învăţ ceva bun, dar nu am învăţat nimic. Nu mă regăsesc printre aceşti oameni, şi nici ei printre mine. Cred că nu mă contactează alte partide pentru că sunt incomod. Deci, îmi termin mandatul şi rămân un simplu cetăţean”, a spus Ilie Năstase la un post de televiziune.

Toate lucrurile bune, toţi banii europeni se duc către bogaţi, toate relaţiile bune le iau ei, iar celorlalţi nu le dau nimic. Eu mi-am făcut treaba pe felia mea. Dacă toţi ne-am face treba pe felia noastră, cred că ţara ar duce-o mai bine, am fi toţi eroi. Noi ne certăm înainte să începem ceva. Cum, de exemplu, s-a întâmplat cu Christoph Daum: Comitetul Executiv l-a votat pe Daum, iar noi ne certăm pe ce o să facă el, dacă va ajuta sau nu echipa... Ce o să înţeleagă el? Că noi suntem nebuni. Dacă tot l-am pus acolo, haideţi să-l ajutăm. Asta e la noi: nu vrem să ajutăm să iasă bine. Şi mai e expresia "aşa e la noi, asta e". Nu mai e aşa! Vreau altfel. Nimic nu e imposibil”, a adăugat el.

Întrebat de ce a decis să renunţe la politică şi dacă hotărârea sa are legătură cu fuziunea recentă dintre PMP şi UNPR, Ilie Năstase a răspuns: „Nu mai vreau, nu mă simt bine... Ce să caut acolo (în Senat - n.r.)? Acolo sunt doar interese personale şi interese de partid. Dacă aş avea puterea, le-aş interzice să pună drapelul României la partide. Pentru că nu merită, ei nu reprezintă România, ci ei se reprezintă pe ei. Ei se iubesc pe ei şi contractele pe care le fac (...) În politică trebuie să minţi foarte mult. În sport e altfel: fie câştigi, fie pierzi. În politică trebuie să minţi”, a spus fostul jucător de tenis.

Ilie Năstase a mai spus că „la Senat toţi sunt cam foarte bogaţi, acolo e intersul puterii şi al influenţei”.

Eu nu m-am dus acolo să influenţez nimic. Eu nu votez ce îmi spune liderul de grup. Nu mă interesează fuziunea dintre PMP şi UNPR, nu ştiu cine sunt ceilalţi. Eu am intrat în UNPR pentru că eram foarte bun prieten cu Gabi Oprea, care este un om de cuvânt... Nu am ce căuta cu Băsescu. Eu am semnat cu Gabriel Oprea, mergeam cu el în altă parte, dar aşa nu. Alianţa e bună pentru PMP, pentru că vin nişte senatori acolo de la noi (de la UNPR - n. r.). Pe Băsescu îl ajută foarte mult şi sigur că nici pentru UNPR nu e altceva”, a mai spus Ilie Năstase.

Congresele extraordinare reunite ale PMP şi UNPR au aprobat miercuri în unanimitate protocolul privind fuziunea prin absorbţie a celor două partide.