Iohannis: Propunerea privind vacanța de Paști, acceptabilă. Îi înțeleg pe părinți, dar niciun sacrificiu nu e prea mare pentru sănătate

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis discuta cu mai multi elevi in fata unei scoli
Klaus Iohannis, despre vacan'a de pa;ti a elevilorsursa Facebook/Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că este acceptabilă propunerea ministrului educației privind vacanța de Paști între 2 aprilie și 4 mai. 

Președintele a subliniat că înțelege nemulțumirea părinților care vor avea copiii acasă pentru o lună de zile, dar a subliniat că situația e complicată și că niciun sacrificiu nu e prea mare pentru sănătatea copiilor.

"Știm că foarte mulți copii învață online, sunt doar cei mai mici și cei din clasele cu examene care merg fizic la școală. Dacă numărul de pacienți crește și se vede că suntem într-o fază de creștere, trebuie intervenit aici.

Cred că propunerea ministrului Educației este acceptabilă, să se contopească cele două vacanțe și în loc de o săptămână de Paștele catolic și încă una la cel ortodox, să le contopim și așa să eliminăm un factor semnificativ de răspândire a bolii.

Este complicat, înțelegem, pentru părinții care iar vor avea copiii acasă. Cred că niciun sacrificiu nu este prea mare pentru sănătatea copiilor noștri", a spus Klaus Iohannis.

Citește și: 

Elevii critică decizia privind vacanța de o lună de Paști: "Să fim onești. Câți copii și părinți vor sta acasă?"

În 2 aprilie, copiii intră în vacanță până în 4 mai, urmând ca anul școlar să se încheie în 2 iulie, nu în 18 iunie, așa cum era structura inițială, potrivit propunerii Ministerului Educației.

Citește și: Ministrul Educației: Vacanța de primăvară va fi prelungită din 2 aprilie în 4 mai

Altă propunere este ca examenul de Bacalaureat să se desfășoare în perioada 28 iunie-1 iulie, cu afișarea rezultatelor finale pe 9 iulie, în timp ce Evaluarea Națională să aibă loc în perioada 5-8 iulie.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri