Ministrul Apărării, criticat de la vârful PSD pentru butonarea telefonului în timpul unei ceremonii solemne

Data actualizării: Data publicării:
Gabriel Les telefon sursa Bistriteanul

Ministrul Apărării a fost surprins într-o postură deloc onorantă, în weekend, la Bistrița. Gabriel Leș butona telefonul atunci când, prin fața sa, militarii întorși din Afganistan îi dădeau onorul. "Un gest nefericit", a comentat acest gest, la Digi24, fostul ministru al Apărării Mihai Fifor. "Un afront la organismul militar", a subliniat senatorul Pro România Adrian Ţuţuianu.

FOTO: bistriteanul.ro

"A ieşit cu comunicat, un gest nefericit, ipostază nefericită. Înţeleg că era un mesaj extrem de important la care trebuia să răspundă. Desigur, contextul e unul solemn, când se prezintă onorul, ministrul apărării e trup şi suflet acolo. Dar ministrul Leş a prezentat scuze pentru o ipostază nefericită", a comentat situaţia la Digi24 fostul ministru al Apărării, vicepreşedintele PSD Mihai Fifor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Un afront la organismul militar. Indiferent ce mesaj important aveai, ceremonia durează câteva minute şi putea fi amânat orice răspuns. Total neinspirat, un afront faţă de organismul militar, inacceptabil pentru nivelul acesta de ministru", a spus Adrian Ţuţuianu.

Gabriel Leș a participat sâmbătă, la Bistrița, la ceremonia care a marcat întoarcerea din Afganistan a militarilor din Batalionul 812 Infanterie „Șoimii Carpaților”.

În timp ce aceștia îi dădeau onorul, ministrul Apărării a fost surprins că își verifica telefonul.

Gabriel Leș se află la al doilea mandat de ministru al Apărării și nu a făcut serviciul militar.

Cei peste 400 de militari s-au aflat în misiune în Afganistan în perioada august 2018 – februarie 2019 și au executat, în cooperare cu forţele de coaliţie internaţionale şi Forţele Naţionale Afgane de Securitate şi Apărare, misiuni specifice de menţinere a păcii, de reconstrucţie post-conflict, asistenţă umanitară în sprijinul populaţiei afgane şi au menţinut dialogul cu autorităţile şi liderii locali.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri