Răspunsul lui Tudorel Toader după ce președintele Iohannis i-a cerut demisia

Data actualizării: Data publicării:
Tudorel toader
Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, îi răspunde președintelui Klaus Iohannis, după ce administrația prezidențială a dat un comunicat în care i se cere demisia lui Toader, în urma publicării raportului Comisiei de la Veneția, în care sunt criticate dur modificările propuse la Codurile penale. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citiţi şi: Aterizarea forțată pe care o vestește poziţia Comisiei de la Veneția pentru PSD și ALDE

„Într-o lume normală, este inadmisibil ca Președintele Republicii să aștepte demisia Ministrului Justiției pentru proiecte de acte normative care nu au fost inițiate, elaborate sau promovate de către Ministerul Justiției - mă refer la modificările aduse Codului penal și Codului de procedură penală! Rămâne valabil ceea ce afirmam și în cursul zilei de ieri - este preferabil ca întâi să ne documentăm, apoi să vorbim!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, după opinia critică a Comisiei de la Veneţia privind codurile penale şi legile justiţiei, că ministrul Justiţiei şi-a compromis definitiv credibilitatea acesta fiind un motiv întemeiat pentru a-şi prezenta demisia din funcţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri