Reacția opoziției după ce PSD a anunțat că-l susține pe Liviu Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
180129_PARLAMENT_VOT_GUVERN_DANCILA_016_INQUAM_Photos_George_Calin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Opoziţia îi cere demisia lui Liviu Dragnea din fruntea Camerei Deputaţilor. Aleşii USR spun că se tem că Executivul ar putea veni cu o nouă Ordonanţă 13.

 

180129_PARLAMENT_VOT_GUVERN_DANCILA_016_INQUAM_Photos_George_Calin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că PSD „s-a transformat într-un grup infracţional organizat sub controlul absolut al lui Liviu Dragnea”.

„Întreaga Românie a putut să vadă astăzi cum Partidul Social Democrat a renunţat de la sine putere la statutul de partid politic. Toţi românii care sunt preocupaţi de soarta acestei ţări trebuie să devină extrem de atenţi la ceea ce urmează în perioada următoare din partea PSD. Liviu Dragnea şi gruparea sa nu se vor da în lături de la nimic pentru a-l scăpa de puşcărie. Nu mai există nicio limită pentru acest individ, care este dispus să sacrifice orice şi pe oricine îi va sta în cale”, a spus președintele PNL.

„Confruntarea cu această grupare infracţională s-a transformat, începând de astăzi, într-un război pentru salvarea democraţiei româneşti. Din acest motiv, considerăm că nu există zone neutre în raport cu ceea ce va încerca în perioada următoare Partidul Social Democrat. Ultima ocazie pe care o mai au acei parlamentari PSD care se mai consideră reprezentanţi ai cetăţenilor, şi nu stăpâni ai acestora, pentru a se delimita de Liviu Dragnea, este moţiunea de cenzură iniţiată de PNL. Le sugerăm să cumpănească foarte bine asupra acestui moment”, a arătat Ludovic Orban, într-un comunicat de presă.

USR spune că PSD i-a trădat pe români pentru un infractor, alegând să facă scut în jurul lui Liviu Dragnea şi că foarte probabil Guvernul va da OUG pe Codul Penal.

În opinia USR, PSD a confirmat astăzi că este „un partid al penalilor”, iar „aşa zişii lideri PSD au dovedit că sunt nişte oameni slabi, fără coloana vertebrală”.

„USR i-a cerut deja demisia lui Liviu Dragnea. O să i-o cerem în fiecare zi. Miercuri votăm în Parlament pentru moţiunea de cenzură. Dragnea e în stare să arunce ţara în aer ca să scape de puşcărie. Trebuie să stăm în stradă, foarte probabil vor încerca să dea o Ordonanţă de Urgenţă”, arată USR.

Președintele PSD a anunțat astăzi, în prima declarație publică după ce a fost condamnat la închisoare cu executare, în primă instanță, că nu demisionează din funcțiile pe care le deține. El a mai spus că sentința ICCJ a fost „o execuție în masă” și că a fost nevoie de condamnarea a 9 oameni ca să fie condamnat și el.

„Vom fi mult mai fermi şi mai radicali. Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonţi, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Ponta, nici Oprea, nici alţii. Obiectivele la care m-am angajat şi pentru care mi-am asumat responsabilitatea rămân aceleaşi şi împreună cu colegii mei le vom duce la capăt”, a spus Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri