Tăriceanu: Protocoalele SRI nu au fost discutate în CSAT

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu digi

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu spune că nu își amintește ca CSAT să fi discutat conţinutul protocoalelor între Parchetul General și Serviciul Român de Informaţii. Reacţia sa vine după ce presa a publicat informaţia că un astfel de protocol a fost semnat în 2005 - perioada în care el era vicepreşedinte al CSAT.

„Protocoalele nu au fost discutate în CSAT. Nici acesta nu pare să fie discutat și aprobat în CSAT. Ele sunt făcute între instituții. Eu nu îmi aduc aminte să fi avut cunoștință de conținutul acestor protocoale”, a spus președintele Senatului.

Nu am nicio rezervă, cred că e necsar să fie scoase la lumină”, a adăugat el.

Întrebat dacă Parlamentul sau Curtea Constituţională poate face ceva în privinţa acestor protocoale, şeful Senatului a spus: „CCR poate să facă ceva numai în cazul în care este sesizată. Cred că, în primul rând, ar trebui să se autosesizeze CSM, care are aceastămisiune constituţională de a asigura indepeendenţa justiţiei, şi nu numai atât. Cred că prin aceste protocoale, care, după părerea mea, încalcă drepturile fundamentale şi libertăţile cetăţenilor, cu atât mai gravă este situaţia, cu atât mai mult CSM ar trebui să-şi arunce o privire atentă şi să tranşeze într-un fel această chestiune. Sigur că şi prin legislaţia pe care o modificăm în aceste momente, putem să venim cu elemente să împiedice pentru viitor asemenea colaborări neconstituţionale”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri