Video Polițiști acuzați că au bătut un copil, în Timiș. Familia băiatului a făcut plângere la Parchet

Data actualizării: Data publicării:
Un adolescent de 16 ani ar fi fost agresat de mai mulți polițiști,
Un adolescent de 16 ani ar fi fost agresat de mai mulți polițiști. Foto: Captură Digi24

Situație revoltătoare în județul Timiș. Un adolescent de 16 ani ar fi fost agresat de mai mulți polițiști, după ce l-ar fi prins conducând un tractor pe ulițele din sat. Familia băiatului a scos certificat medico-legal și a depus plângere împotriva agenților.

Vă informăm, urmează imagini și informații cu puternic impact emoțional.

 

Adolescentul de 16 ani a fost prins la volan pe străzile din localitatea Bucovăț. Spune că polițiștii l-au dus la secția de la Făget, acolo unde a fost și lovit.

Victimă: Mi-au luat telefonul și m-au dus la secție la Făget. M-am pus pe scaun acolo și a venit un domn să îmi dea o palmă. Apoi doamna a venit a luat bastonul și mi-a dat peste spate. Peste spate, peste mână.

Vărul victimei: Eu îl întreb, măi de ce ești vânăt pe gât. Nu, că nu-i vânăt, zicea doamna. Ies afară din secție, merg 20 de metri și îl întreb: cum te-au bătut? Mi-a zis: uite, unul mi-a dat la cap, m-a strâns de gât, m-au pus să țin degetele așa, mi-au dat cu ăla peste degete, eu când am tras mâna, au vinețit mâinile la el. I-au dat cu bastonul peste spate, de mi-a spus că nu a mai avut aer să respire. Toate chestiile astea de față cu alți polițiști.

Rudele susțin că minorul ar fi fost obligat să semneze o declarație și a fost audiat în lipsa părinților.

Tatăl victimei: Și acum, uitați, că tremur tot și de marți seara umblu pe drumuri să nu aibă nimic, să nu rămână cu traume. Eu nu am fost de față, nici avocatul, că trebuia să-i dea un avocat că-i minor, n-a fost nimeni.

Medicii legiști au emis un certificat medico-legal, care atestă faptul că tânărul a suferit mai multe lovituri.

Mătușa victimei: Să vii pe la spate și să-i dai cu palma peste timpan și peste moalea capului. Nu-i posibil așa ceva. Și cu bastonul.

Tatăl băiatului a depus o plângere la parchetul de pe lângă Judecatoria Făget. În același timp, Inspectoratul Județean Timiș a deschis o anchetă.

Aurora Voicilă - purtător de cuvânt IPJ Timiș: Au fost dispuse verificări pentru stabilirea întregii situații de fapt și dispunerea măsurilor legale în consecință.

Adolescentul de 16 ani s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis. Dacă ancheta va stabili că polițiștii l-au agresat, aceștia riscă să fie demiși.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri