Primarul Constanței îi cere arhiepiscopului Teodosie să demoleze „biserica de pe trotuar”, construită ilegal

Data publicării:
biserica trotuar constanta
Primarul Constanței îi cere arhiepiscopului Teodosie să demoleze „biserica de pe trotuar”, construită ilegal. Foto: Digi24

Primarul din Constanța se întâlnește cu Arhiepiscopului Tomisului, Teodosie, pentru a-i cere să demoleze o biserică pe care a construit-o pe trotuar, fără autorizaţie. Biserica trebuie demolată în urma unei decizii a instanței.

Primarul Vergil Chițac i-a trimis prelatului o scrisoare privind lăcașul de cult cunoscut de localnici drept „biserica de pe trotuar”. Aceasta a fost construită în urmă cu 10 ani, dar nu are autorizație.

La sfârșitul anului trecut, judecătorii au decis că biserica trebuie desființată în 3 luni. 14 martie este termenul limită.

Totuși, Arhiepiscopia Tomisului nu a luat până acum nicio măsură. De aceea, Chițac i-a trimis lui Teodosie o scrisoare prin care îi aduce aminte că biserica trebuie demolată. În caz contrar, acest lucru va fi făcut de primărie.

„Avem încredere că veți respecta propriile angajamente față de enoriași și față de comunitate și că nu veți pune mai presus de lege ceea ce nici textele sacre nu au făcut-o vreodată. În caz contrar, vor avea de suferit tocmai aceia pe care pretindeţi că îi apăraţi”, se arată în scrisoare.

Reprezentanți Arhiepiepiscopiei Tomisului nu au avut nicio reacție până acum la această scrisoare.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri