Video Salvamar atacat cu pietre de turiști supărați că nu au voie în apă: M-a smucit foarte agresiv, am căzut și am dat cu capul de skijet

Data actualizării: Data publicării:
bataie salvamari tuirtsi eforie nord
Salvamarul agresat de turiști povestește de la ce a pornit conflictul și cum s-a transformat într-o bătaie în toată regula. Foto: Captură Digi24

Doi bărbați au ajuns la spital după ce s-au luat la bătaie cu salvamarii din Eforie Nord, supărați că nu sunt lăsați să intre în mare, deși era arborat steagul roșu. Unul dintre salvatori a fost și el lovit la cap. Și-a scos certificat medico-legal și cel mai probabil îi va da în judecată pe agresori. Bărbatul povestește de la ce a pornit conflictul și cum s-a transformat într-o bătaie în toată regula.

Un adevărat scandal a pornit marți între salvamarii din Eforie Nord și câțiva turiști nemulțumiți că nu sunt lăsați să intre în mare, pentru că era pericol de înec.

Conflictul a început după ce un turist a aruncat cu o piatră într-un salvamar aflat pe skijet și apoi totul a escaladat rapid.

În scandal au intervenit și alți bărbați de pe plajă, iubitele acestora, dar și colegii salvamarului veniți în ajutorul său.

Unul dintre salvamari a fost și el lovit la cap în timpul conflictului.

Salvamar Eforie Nord: Un salvamar care a fost lovit în zona capului este la IML, în loc să-și facă meseria astăzi, că este zi de furtună și avem nevoie de el la mal, el a trebuit să plece la IML, că a fost lovit, a fost agresat. Cred că urmează să depună și plângere la poliție, nu s-a depus încă nimic. Mai așteptăm o zi sau două.

Ce spune salvamarul rănit

Avem și mărturia salvamarului agresat de turiști pe plaja din Eforie. Bărbatul spune că a fost atacat cu pietre de bărbatul pe care încerca să îl salveze și apoi lovit în momentul în care a ajuns lângă acesta.

Salvamar agresat: Erau 4-5 persoane aflate într-o situație destul de dificilă, e locul cel mai periculos de pe toată plaka. Le-am spus, i-am rugat cât s-a putut să se îndepărteze de zona respetivă. 3-4 au reușit, unul dintre ei a luat o piatră și a aruncat-o spre mine. Apoi a pierdut controlul, curentul l-a apropiat de skijet, m-a apropiat de pluta de salvare, m-a smucit foarte agresiv, moment în care am căzut pe spate, am căzut cu capul de skijet, apoi sub el. Au sărit colegii să mă ajute. Au sărit și alții. Câteva secunde nu știu ce s-a întâmplat, pentru că eram pe sub apă.

Turiștii au format două tabere. Unii care erau pro și alții care erau contra. Nu e normal să vii să-i salvezi viața unui om și el să te pună într-o situație să te omoare. Sunt extrem de agresivi. O parte dintre ei, 90% ascultă, dar o parte, 10%, sunt tot timpul... Persoana respectivă era probabil într-o stare de ebrietate, să arunci cu piatra, eu stiu...

Doi dintre turiștii scandalagii au ajuns la spital

Doi dintre turişti agresivii au ajuns la spital, după conflictul cu salvamarii în Eforie. Poliţiştii au precizat că scandalul a pornit de la faptul că aceştia nu au respectat indicaţiile salvamarilor de a nu intra în mare, pe plajă fiind arborat steagul roşu care interzice scăldatul.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat, miercuri, că poliţiştii din Eforie au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe o plajă din staţiune, ar fi avut loc o agresiune fizică, între mai multe persoane.

“În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că trei persoane nu ar fi respectat indicaţiile salvamarilor, steagul roşu fiind arborat, conflictul dintre acestea şi salvamari fiind spontan. Două persoane au fost transportate la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale”, a precizat IPJ Constanţa.

Poliţiştii au întocmit în cauză un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Surse judiciare au precizat că persoanele rănite sunt din rândul turiştilor.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Ce pofte are Hailey Bieber de când este însărcinată: „Nu aveți voie să judecați”
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...