Alertă de tuberculoză în Călăraşi

Data publicării:
radiografie plamani oms tuberculoza 29 10 2015

Este alertă în Călăraşi. Trei cazuri de tuberculoză au fost confirmate în județ, toate la oameni care stau în colectivități: o asistentă medicală de grădiniță, un elev de liceu și un bătrân de la azil. Toți trei au fost descoperiţi în mai puţin de o lună. Acum sunt internați, iar cei care au intrat în contact cu ei au fost testați.

Vestea unui caz de tuberculoză a alertat toți localnicii din comuna Borcea. Era primul bolnav din judeţul Călăraşi - un elev de clasa a XII-a. După ce a fost depistat, liceul a fost închis pentru dezinfecţie. Cursurile au fost suspendate, apoi elevii și profesorii au fost testați. Familiile stau ca pe ace în aşteaptarea rezultatelor.

Al doilea caz a apărut în oraşul Călăraşi. La o grădiniţă, 166 de copii au fost expuși pericolului din cauza unei asistente medicale. Femeia susține că nu ştie cum s-a îmbolnăvit.

Ultimul focar de TBC este într-un cămin pentru vârstnici.

Spiridon Dumitrescu, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Călărași: „Au apărut toate trei cam în acelaşi timp. Nu am găsit alți bolnavi în colectivităţile respective până în momentul de față.”

Gabriela Teodorescu, director DSP Călărași: „Vom vedea dacă avem focar, nu știm la ora aceasta. Este în curs de evaluare și așteptăm să vedem ce rezultate sunt și ce măsuri putem lua în consecință”.

În 2002, România avea cei mai mulţi bolnavi de TCB din Europa - 1.843.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri