Sari la conținut

Mesajul lui Vlad Voiculescu pentru echipa sa de la Ministerul Sănătății

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a scris, pe pagina sa de Facebook, un mesaj după predarea ștafetei către succesorul său, Florin Bodog. „Mi-ar plăcea ca istoria să mai permită acestei ţări să îi aducă acasă pe cei plecaţi, aşa cum a făcut-o acest guvern”, a scris fostul ministru.

vlad voiculescu govro

Vlad Voiculescu spune că reușitele sale din mandatul de ministru se datorează oamenilor cu care a lucrat.

Unii au venit cu mine de la început, alţii au venit pe parcurs. Unii au rămas toată perioada, alţii au putut rămâne doar pentru câteva luni. Unii au fost plătiţi, alţii au lucrat în mod voluntar. O parte erau deja în Bucureşti, mulţi au venit din Cluj, Timişoara, Sibiu, Craiova, Braşov, Londra, Oxford, Frankfurt, Viena, Washington”, a scris Vlad Voiculescu.

El a arătat că „nimeni nu a fost pila cuiva” și că toți „au venit cu dorinţa onestă de a face ceva pentru ţara lor. Oricât de ciudat ar suna asta în astfel de vremuri, e purul adevăr”.

Mi-ar plăcea ca sistemul medical să aibă ceva din pasiunea, intransigenţa, dragostea şi puterea medicilor şi farmaciştilor din echipa mea. Mi-ar plăcea ca pacienţii să aibă înţelepciunea să asculte şi să fie ascultaţi aşa cum au fost în această echipă. Mi-ar plăcea ca orice ministru al sănătăţii să aibă norocul de a avea alături experţi în politici publice de sănătate, arhitecţi de spital, manageri de spital, manageri de proiect şi comunicatori dintre cei mai buni. Mi-ar plăcea ca funcţionarii din instituţiile statului să aibă cinstea şi energia inepuizabilă a funcţionarilor din echipa mea. Mi-ar plăcea ca istoria să mai permită acestei ţări să îi aducă acasă pe cei plecaţi, aşa cum a făcut-o acest guvern. Mi-ar plăcea ca această echipă să fi redat câtorva încrederea că se poate. Mi-ar plăcea să mai văd în viaţa asta oameni atât de buni adunaţi pentru a îi servi pe ceilalţi. Şi am să văd”, a scris fostul ministru.

Chiar dacă au fost în străinătate, ăştia ai mei chiar îşi iubesc ţara şi au lăsat multe în urmă ca să vină să o servească ... mai precis, împreună au peste 60 de ani de experienţă internaţională, diplome şi stagii la cele mai performante universităţi ale lumii: Oxford, London School of Economics, John Hopkins University, London Business School, European Institute for Public Administration Maastricht, Vienna University of Economics and Business Administration, Erasmus University Rotterdam sau University of Paris VIII. Lor, şi vouă tuturor, vă mulţumesc”, a încheiat Vlad Voiculescu.

Pe aceeași temă