Criza apei calde şi a căldurii afectează 3 spitale și două cartiere. Ministerul Sănătății cere Primăriei Capitalei măsuri urgente

Data actualizării: Data publicării:
centrala apa calda
Din articol

Furnizarea agentului termic în zona Fundeni se sistează ca urmare a unei avarii produse pe o magistrală de termoficare, veche de 43 de ani, potrivit șefului Termoenergetica, care trebuia înlocuită cu 23 de ani în urmă. Criza apei calde şi a căldurii din Bucureşti afectează trei spitale, printre care şi cea mai mare unitate medicală din Capitală - Fundeni, unde sunt internaţi 990 de pacienţi. În plus, vor fi afectate zone însemnate din Sectorul 6 și cartierul Aviației. Spre seară, RADET a mai anunțat o avarie, de această dată la magistrala Grozăvești - Grivița.

ACTUALIZARE 19:10 - RADET anunță că, joi, în jurul orei 17:00, a avut loc încă o avarie la Magistrala de termoficare Grozăvești - Grivița, cu o vechime de 40 de ani, termenul estimat de remediere fiind de 12 – 14 ore.

„RADET anunță că, astăzi, în jurul orei 17:00, a avut loc o avarie la Magistrala de termoficare Grozăvești - Grivița, cu o vechime de 40 de ani. Vom reveni cu date suplimentare după efectuarea manevrelor de închidere a apei și izolare a zonei afectate”, anunță RADET.

Echipele RADET sunt la fața locului pentru operațiunea de evacuare a apei din galerie, urmând ventilarea, înlocuirea tronsonul afectat și ulterior repunerea în funcțiune.

Termenul estimat de remediere este de 12 – 14 ore.


Știrea inițială:

RADET anunţă joi că, urmare a unei avarii produse pe o magistrală de termoficare, se sistează furnizarea agentului termic în zona Fundeni. Cinci puncte termice si două instituții sunt afectate de această avarie.

Cele trei spitale afectate sunt Institutul Oncologic Fundeni, Institutul Clinic Fundeni şi Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu.

Managerii au primit înştiinţare de la RADET în această dimineaţă că vor rămâne fără căldură și apă caldă.

Ministerul Sănătății solicită Primăriei Capitalei să ia măsuri urgente

Reprezentanții Ministerului Sănătății au verificat situația în unitățile sanitare de pe platforma Fundeni, afectate de întreruperea agentului termic.

„Am vorbit cu managerii celor 3 unități sanitare pentru că am vrut să verific că pot fi asigurate condițiile necesare continuării îngrijirilor medicale de care au nevoie pacienții. Spitalele au primit înștiințări de la compania RADET la peste 2 ore după ce sistările de agent termic au fost realizate. În toate cele trei locații se vor face eforturile necesare și vor fi utilizate surse alternative pentru asigurarea căldurii și a apei calde. Suplimentar, am cerut reprezentanților Direcției de Sănătate Publică București să verifice la fața locului care este situație și să îndrume echipele de management pentru a lua măsurile necesare care se impun. Dar este regretabil că evenimente de această natură continuă și nu putem fi de acord ca, în plină iarnă, pacienții să fie puși în astfel de situații”, a declarat prof. dr. Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

„Ministerul Sănătății atrage atenția că lipsa agentului termic poate afecta calitatea actului medical și solicită Primăriei Capitalei să ia măsuri urgente cu privire la activitatea și modului de comunicare al Regiei RADET”, se arată într-un comunicat la Ministerului Sănătății.

Locuitori din Apusului și Aviației, fără căldură și apă caldă

Tot joi, se sistează agentul termic în cartierul Apusului din Sectorul 6, pentru remedierea unei avarii apărute pe tronsonul care alimentează această zonă. 

De asemenea, potrivit RADET, fără caldură și apă caldă rămân și locuitori din cartierul Aviaţiei, ca urmare a unei avarii produse pe magistrala de termoficare poziţionată înaintea zonei unde deja se înlocuiesc tronsoane din perimetrul străzii Nicolae Caramfil.

 

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri