La 19 ani, e student, consilier și profesor

Data publicării:
student constanta

La doar 19 ani, un tânăr din județul Constanţa a reuşit o performanţă remarcabilă. E în acelaşi timp student, consilier personal al primarului, dar şi profesor. În timpul săptămânii se împarte între facultate şi postul de la primărie, iar în weekend este profesor de matematică pentru cei care nu au făcut şcoala la timp şi vor să obţină acum diploma de studii.

Pentru Onur ziua începe foarte devreme. Programul de la Primăria Castelu, jud. Constanța, a fost făcut special pentru ca tânărul să poate merge şi la facultate.

„Miercuri nu pot să vin, pentru că avem de la 8 la 8 la facultate. În rest am câte două, trei ore ore maxim aici”, spune Onur Salim, consilierul personal al primarului din comuna Castelu, jud. Constanța. „Facultatea este prioritară şi acolo trebuie să ajung în primul rând şi după aceea, când am liber sau când termin mai repede, încerc cât de cât să ajung mai repede aici ca să fiu şi aici”, explică Onur.

Tânărul student a terminat în acest an liceul, a fost şef de promoţie şi a obţinut 10 la bacalaureat la proba de matematică. A vrut să îşi continue studiile, însă, din cauza problemelor financiare, nu ar fi putut să meargă la facultate, dacă nu i se oferea postul de consilier personal.

- Sunt finanţate proiecte în care tehnologia este pusă în slujba oamenilor şi trebuie să dezvoltăm nişte proiecte şi după aceea să le punem pe platformă. Aceste proiecte o să fie evaluate, explică tânărul ce face la Primărie.
- Cel mai bun va fi câştigător.
- Exact!

Toţi angajaţii primăriei se bazează pe cunoştinţele lui Onur.
„Atunci când există o problemă pe care nu reuşim să o rezolvăm, primul la care ne duce gândul este Onur. Deci Onur a preluat multe dintre problemele colegilor de a îi ajuta pe partea cu calculatoarele”, spune Antoaneta Prodan, viceprimarul comunei Castelu.

Profesorii şi colegii lui Onur de la Universitatea Ovidius spun că acesta vine mereu la cursuri, deşi timpul lui este limitat.

„Mi-a atras atenţia faptul că avea note foarte bune în liceu, ceea ce îl recomanda drept un student bun şi asta a şi confirmat, pentru că în cele câteva cursuri în care m-am întâlnit cu el răspunde foarte bine, s-a integrat foarte bine”, spune Gabriela Badea, profesor la Universitatea Ovidius din Constanța.

În weekend, Onur este şi profesor de matematică pentru cei care nu au făcut şcoala la timp.

„Provine din comunitate şi, de asemenea, este şi un câştig prin faptul că el cunoaşte limba şi comunică foarte bine cu aceşti elevi care au avut probleme”, spune Anghelina Târnă, directorul Școlii Gimnaziale Nr.1 din Castelu.

Onur este de etnie turcă şi mai are două surori şi un frate, însă el este singurul care a avut ambiţia să înveţe.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri