Locuinţe de urgenţă, puse la dispoziţia victimelor violenţei domestice

Data publicării:
locuinta urgenta bucuresti

O locuinţă destinată victimelor violenţei domestice este dotată cu un dulap, un cuier şi o comodă. Au, de asemenea, două paturi pentru adulţi, un pat pentru copil şi un pat pentru sugari.

La care se adaugă o bucătărie, sala de mese şi două băi. În total, 16 locuri în Capitală pentru victimele agresate.

„După ce am plecat de la el, cu amândoi copii, mi-a bătut cam pe toţi membrii familiei”, mărturiseşte o victimă a violenţei domestice.

Pot veni 24 de ore din 24, fie prin intermediul echipajelor de poliţie, fie post traumatic, dacă a fost nevoie să intervină o ambulanţă sau un serviciu medical de specialitate care să le acorde primul ajutor şi nu vor să le ajute să se întoarcă în acea noapte sau moment în spaţiul în care a avut loc agresiunea, găsesc la noi consiliere psihologică şi juridică”, spune Adrian Chesnoiu, managerul proiectului.

Reprezentanţii Agenţiei de la Bucureşti speră însă să sensibilizeze şi autorităţile locale şi să implementeze acelaşi model şi în alte oraşe din ţară. Au deja promisiuni de la Craiova, Caracal şi Bistriţa.

Îmi doresc ca în următorii doi ani să avem peste 70 la sută din muncipiile reşedinţă de judeţ cel puţin cu astfel de servicii. Cred că sunt şanse destul de mari” , spune Ioana Cazacu, secretar de stat în Ministerul Muncii.

Costurile pentru clădire, împreună cu cele pentru call-center-ul pentru persoanele agresate se ridică la 4,3 milioane de lei. Chiar dacă anul cazurile de violenţă domestică au scăzut cu aproape un sfert, peste 140 de persoane au murit din cauză că bătăilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri