UTILITAR. Cum să adoptați un câine comunitar

Data publicării:
caini comunitari mfax-1

Dacă v-aţi decis să adoptaţi un câine comunitar, puteţi contacta o asociaţie pentru protecţia animalelor sau un adăpost pentru căţei. Când vă alegeţi căţelul trebuie să vă gândiţi dacă doriţi unul de talie mai mare sau unul mai mic. Mare atenţie, când adoptaţi un câine înseamnă responsabilitate şi respect pentru patruped.

Dacă aţi făcut alegerea, trebuie să încheiaţi un contract de adopţie. Trebuie să vă angajaţi că aveţi grijă de bunăstarea căţelului, că îl duceţi periodic la veterinar şi că îl hrăniţi corespunzător. Dacă adoptaţi un singur câine, nu veţi plăti nicio taxă. La al doilea câinie adoptat, veţi plăti primăriei o taxă de 150 lei. Mare atenţie! Dacă aţi adoptat un câine pe care apoi l-aţi abandonat, nu veţi mai avea dreptul la o altă adopţie.

După ce aţi semnat contractul de adopţie şi înainte să duceţi câinele acasă, asiguraţi-vă că este deparazitat, sterilizat şi vaccinat. De asemenea, câinele trebuie luat în evidenţele serviciilor primăriei, prin intermediul unui microcip implantat sub blană. Acest microcip conţine date de identificare ale câinelui şi ale posesorului, necesare în caz de abandon sau pierdere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri