UTILITAR. Procedura pentru obţinerea permisului de conducere

Data publicării:
masini mediafax

 

Pentru a vă înscrie la o şcoala de şoferi trebuie să îndepliniţi mai multe condiţii. În primul rând, trebuie să fiţi majori, să nu fi fost condamnaţi definitiv pentru încalcarea legislaţiei rutiere şi să aveţi aviz medical că sunteţi apţi pentru conducerea autovehiculelor din categoria pentru care solicitaţi permisul.

Când mergeţi să vă înscrieţi la cursuri, trebuie să aduceţi cartea de identitate în original şi în copie, o parte din costul cursului sau suma integrală, în funcţie de cerinţele fiecărei şcoli, şi să completaţi un formular de înscriere. Odată înscrişi, instructorul programează primele ore de conducere, dar şi pe cele de legislaţie rutieră. În cel mai scurt timp, trebuie să vă programaţi şi pentru testul psihologic, al cărui rezultat se depune la dosar.

Odată încheiate cele 30 de ore de pregătire practică, puteţi depune dosarul pentru examen. Acesta trebuie să conţină cartea de identitate, dovada că aţi plătit taxa de examen, cazierul judiciar, fişa medicală, avizul psihologic, fişa de şcolarizare şi două fotografii. În ziua în care depuneţi dosarul complet sunteţi anunţaţi în ce zi să vă prezentaţi pentru a susţine proba teoretică.

Proba teoretică presupune 26 de întrebări grilă. Pentru a promova trebuie să răspundeţi corect la cel puţin 22 dintre ele şi doar în acest caz puteţi susţine şi proba practică. Abia dacă promovaţi şi acest ultim test dosarul ajunge la Direcţia Permise, unde trebuie să achitaţi o altă taxă, de 68 de lei, pentru eliberarea permisului de conducere. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri