Cum a reușit o profesoară să-și ajute elevul să iasă din comă

Data publicării:
Health Authorities Seek Clues To EHEC Outbreak
Foto: Gulliver/Getty Images

O profesoară din China l-a ajutat pe un elev al său să-și recapete cunoștința, după ce a stat 15 luni în comă, timp în care l-a vizitat zilnic povestindu-i ce s-a întâmplat la școală - un caz pe care medicii l-au considerat un adevărat miracol, relatează EFE.

Health Authorities Seek Clues To EHEC Outbreak
Foto: Gulliver/Getty Images

Potrivit presei locale, Zhang Haojie, în vârstă de 15 ani, și-a recăpătat cunoștința cu ajutorul profesoarei sale, Tong Shufang, care l-a vizitat în fiecare zi pentru a-i spune ce se mai întâmplă la școală, scrie Agerpres.

"Azi am avut un test practic în clasă. Cu siguranță te-ai fi numărat printre primii cinci din clasă. Azi au servit tocănița ta preferată de porc la bufetul școlii. Recuperează-te și vino să mănânci", sunt câteva dintre mesajele pe care profesoara sa i le transmitea.

Tatăl băiatului a povestit că atunci când venea profesoara Tong, băiatul schița un zâmbet și începea să clipească când ea îi vorbea despre lucrurile de la școală.

Zhang, elev la cursurile gimnaziale la Quzhou, din provincia Zhejiang (estul China), a intrat în comă în februarie 2016 după ce a suferit o hemoragie cerebrală.

Profesoara Tong, de 34 de ani, i-a ajutat de asemenea pe părinții băiatului, reușind să strângă peste 200.000 de yuani (aproximativ 29.000 de dolari) pentru cheltuielile medicale.

Medicii au spus acest caz este "un miracol" și au asigurat că după ce se va recupera, băiatul va fi perfect capabil să-și poarte de grijă singur.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri