Transgaz și Eustream fac un gazoduct care să traverseze România

Data publicării:
gazoduct

Transgaz şi Eustream din Slovacia au semnat un Memorandum privind dezvoltarea sistemului de gazoducte Eastring.

Operatorul sistemului naţional de gaze al României, Transgaz, şi compania similară din Slovacia, Eustream au anunţat semnarea unui memorandum de înţelegere privind dezvoltarea coridorului de transport al gazelor Eastring pe teritoriul celor două ţări, potrivit unui comunicat al Transgaz, remis, luni, Bursei de Valori Bucureşti.

Prin semnarea Memorandumului, printre alte prevederi, părţile îşi exprimă şi acordul pentru cooperarea împreună cu ceilalţi operatori de sisteme de transport din Republica Cehă, Ucraina, Ungaria şi Bulgaria în vederea investigării posibilităţilor de dezvoltare a Eastring pe teritoriile României şi Slovaciei.

Data de începere a acestui proiect este decembrie 2020 iar costul estimativ al proiectului este de 2,06 miliarde euro. Potrivit Comisiei Europene, proiectul își propune diversificarea surselor de alimentare cu gaz ale țărilor din Balcani, dar și a țărilor vest europene cu fluxuri provenite din Asia și Orientul Mijlociu. Proiectul a primit statutul de ”interes comun” pentru Uniunea Europeană, fiind inclus în planurile de realizare a unei infrastructuri energetice la nivelul UE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri