Ministrul Transporturilor anunță încă un pas pentru Comarnic-Brașov. „BERD este o garanție că această autostradă se va realiza”

Data actualizării: Data publicării:
autostrada italia sosea drum
Foto: Getty Images

Ministerul Transporturilor a încheiat un memorandum cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru realizarea Autostrăzii Comarnic-Brașov, a anunțat ministrul Lucian Bode. Acesta a precizat că, pentru construcția unui tronson de 5,5 kilometri din viitoarea șosea de mare viteză, licitația ar putea fi lansată în octombrie.

Azi pot să confirm că autostrada Comarnic-Brașov a făcut un pas înainte în a se realiza. În urmă cu câteva zile, Ministerul Transporturilor a semnat un memorandum cu cu BERD. În ceea ce privește Autostrada Ploiești-Brașov vrem să avem asistență tehnică la realizarea documentației, construire procurarea și operarea autostrăzii”, a spus Bode la Digi24.

Înseamnă următorul scenariu. Am împărțit în mai multe loturi acest obiectiv. Am constatat că un tronson din această autostradă, varianta ocolitoare Comarnic, 5,2 km, are studiu de fezabilitate realizat în condiții în care putem să scoatem la licitație proiectare și execuție. Crdem că undeva la începutul lunii octombrie, până atunci demarăm procedura, în octombrie finalizăm depunerea ofertelor pentru proiect și execuție, 5,5 km, iar la sfârșitul lunii decembrie vom semna contractul, dacă nu vom avea contestații, pentru execuția acestui tronson”, a spus ministrul.

Tot în octombrie ar putea fi depuse oferte pentru tronsonul Comarnic Brașov pentru finalizarea studiului de fezabilitate și întocmirea proiectului de execuție.

BERD este o garanție pentru România că această autostradă se va realiza”, a mai spus Bode.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri