Statul român promite cel puțin 4000 de noi locuri de muncă în industria IT

Data publicării:
companie it

O firmă din Iaşi va primi de la stat un ajutor de 5,4 milioane de euro. Cu o condiţie - să angajeze 200 de ingineri IT pentru o perioadă de cel puţin cinci ani. Banii vor fi viraţi în decurs de doi ani, începând de acum.

„Poziţiile sunt variate, mergând inclusiv de la pozitiile de entry, junior, experience, senior, architect, management. Este o creştere constantă în ani, undeva în jur de 65 - 70 (n.r. de angajați) pe an, pe 2014, 2015, 2016”, spune Ştefan Rusu, manager companie IT România.

Ajutorul de la stat va acoperi jumătate din cheltuielile salariale, dar și alte investiții. Statul vrea să susţină industria IT, un domeniu care se poate considera răsfăţatul economiei.

Potrivit unui studiu recent, salariile din sector au crescut anul trecut în medie cu 8%. Un director IT câştigă aproximativ 53.000 de euro pe an, iar un debutant primeşte cel puţin 700 de euro pe lună.

„Măsura aceasta ne motivează să deschidem noi poziții la Iași și în România, în defavoarea altor locații”, spune Paul Lombardo, președinte companie.

Ajutorul dat de stat este cu atât mai apreciat, cu cât sunt ţări din estul Europei care fac concurenţă cu specialişti buni şi ieftini.

„Nu suntem indispensabili. Foarte aproape avem Ucraina, unde se dezvoltă foarte bine IT-ul şi cu costuri mici. Sunt foarte multe ţări care sunt atractive”, spune Daniel Buleu, vicepreşedinte Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii.

Schema de ajutor oferită de Ministerul Finanţelor se adresează marilor companii IT. Se estimează că astfel vor fi create aproximativ 4.000 posturi în domeniu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri