Cea mai mare captură de droguri făcută vreodată în Marea Britanie. Valoarea de stradă: 132 de milioane de euro

Data actualizării: Data publicării:
Shot_from_above
Sursa foto: National Crime Agency (https://nationalcrimeagency.gov.uk)

La bordul unei nave acostate în Marea Britanie, în portul Felixstowe, a fost făcută cea mai mare captură de droguri de clasa A din istoria Marii Britanii, dar și din Europa, informează The Guardian.

Nava MV Gibraltar a ajuns în Marea Britanie pe 30 august. Agenții anti-drog britanici aveau informații că la bordul ei se află o cantitate mare de droguri. La bord se aflau ascunse 1,3 tone de heroină, iar pe stradă valoarea acestor droguri depășește 132 de milioane de euro.

Drogurile se aflau în pachete etichetate drept pudră de proteine și erau ascunse printre prosoape și haine. Poliția britanică a petrecut șase ore pentru descoperirea tuturor pachetelor cu droguri.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

După îndepărtarea drogurilor, containerul a fost returnat pe navă, iar aceasta și-a continua drumul către Antwerp, în Belgia. Ulterior, containerul a ajuns într-un depozit din Rotterdam, unde a avut loc și operațiunea comună a polițiștilor belgieni și olandezi, în urma căreia au fost arestate patru persoane.

Aceasta nu este singura captură de amploare efectuată în portul Felixstowe. La începutul lunii august, au fost găsite peste 398 de kilograme de heroină la bordul unei nave.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri