Video Cum vânează o dronă Bayraktar un obuzier al armatei ruse lângă Herson

Data actualizării: Data publicării:
piesă de artileie a armatei ruse distrusă de o dronă Bayraktar în regiunea Herson
Armata ucraineană a anunțat declanșarea unei contraofensive în regiunea Herson. Captură gif: Twitter/Ukraine Weapons Tracker

Dronele Bayraktar continuă să fie folosite de ucraineni împotriva forțelor ruse, inclusiv în cadrul contraofensivei declanșate zilele trecute în sud, în regiunea Herson. Imagini publicate pe rețelele sociale arată cum o astfel de dronă „vânează” și apoi distruge un obuzier autopropulsat al armatei ruse.

Conform surselor ucrainene, activitatea dronelor de supraveghere și atac Bayraktar este ușurată de faptul că forțele aeriene ale Kievului dispun în acest moment de rachete anti-radar HARM, livrate de SUA și implementate deja cu succes pe avioanele MiG-29 ucrainene. Rachetele HARM sunt folosite pentru distrugerea radarelor sistemelor antiaeriene ale armatei ruse.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În imaginile publicate pe rețelele sociale, o dronă Bayraktar vânează și, la final, distruge un obuzier 2S3 Akația, calibrul 152 mm, un sistem de artilerie folosit pe scară largă de trupele ruse.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri