Adjunctul ministrului sirian de externe: Siria nu va ceda, chiar dacă are loc al treilea război mondial

Data publicării:
soldati siria afp

 

Guvernul sirian nu îşi va schimba poziţia, chiar dacă are loc un al treilea război mondial. Niciun sirian nu poate sacrifica independenţa ţării sale”, a declarat Faycal Moqdad, potrivit Mediafax.

Preşedintele american Barack Obama cere din Europa sprijin pentru o intervenție militară în Siria. În ziua în care ar fi trebuit sa se întâlnească la Moscova cu Vladimir Putin, o întâlnire contramanadată însă de Casa Albă, Barack Obama vorbea în Suedia despre precedentul periculos pe care l-a creat regimul Al Assad folosind arme chimice.

Barack Obama a obţinut sprijinul principalilor lideri din Congresul american pentru o intervenție în Siria. Preşedintele a afirmat că Statele Unite îi vor ajuta pe rebelii sireni să-l dea jos pe Bashar al Assad.

Rusia nu exclude aprobarea unei acțiuni militare în Siria, însă numai dacă responsabilitatea Damascului pentru folosirea armelor chimice este dovedită și dacă există un acord ONU, a declarat liderul rus Vladimir Putin.

NATO deţine probe că regimul sirian s-a aflat în spatele atacului cu arme chimice de pe 21 august - a confirmat-o secretarul general al alianţei. Totuşi, oficialul de la Bruxelles a spus că NATO nu se va implica militar şi că lasă la aprecierea membrilor modul de acţiune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri