Sari la conținut

Grecii se plâng că nu mai pot accesa serviciile internaționale pe bază de plăți online

 

Potrivit BuzzFeed, grecii se plâng din ce în ce mai des că nu mai pot accesa servicii precum iTunes, AppStore, PayPal, iCloud și multe alte servicii care funcționează pe bază de plăți online. Aceste plăți online le sunt refuzate.

Internetul nu este o democrație globală, descentralizată, cum ar putea părea la prima vedere. Este o rețea globală, dar tot ceea ce există pe internet este găzduit într-un loc fizic, într-o țară sau alta. Astfel, când împiedici oamenii să transfere bani în alte țări, serviciile care sunt disponibile global nu mai funcționează. Una dintre cele mai ciudate urmări ale unor restricții de acest tip ar putea fi aceea că grecii care locuiesc în Grecia nu vor mai putea face afaceri cu concetățeni care locuiesc în afara țării. Totodată, site-urile grecești care sunt găzduite pe servere din afara țării nu-și vor mai putea plăti facturile și nu vor mai funcționa, scrie mic.com.

Totuși, nu este încă totul pierdut pentru greci. În vreme ce mulți părăsesc țara, alții cer ajutorul... tot pe internet. Panos Papadopoulos, fondatorul unui start-up, a publicat un formular online prin care grecii pot cere ajutorul străinilor binevoitori.

La scurt timp după ce Marc Andreessen, un cunoscut antreprenor american, a anunțat că va contribui cu bani la proiectul lui Papadopoulos, acesta a lansat site-ul ZeroFund, menit să ajute cât mai multe companii afectate de „controalele de capital” impuse de guvernul de la Atena.