Liderul de la Phenian a vorbit în mesajul de Anul Nou despre unchiul său, executat: „Un gunoi”

Data publicării:
Kim Jong-un -AFP Mediafax Foto-KCNA 1

El a făcut comentariul în discursul adresat națiunii de Anul Nou. „Acțiunea hotărâtă a țării noastre de a elimina gunoiul” din conducerea Partidului „a sporit unitatea țării de 100 de ori”, a spus Kim, citat de CNN.

Chang Song-thaek, unchiul liderului nord-coreean, a fost executat în regim de urgenţă, după ce un tribunal militar l-a declarat vinovat de corupţie şi trădare, condamnându-l la moarte.

Kim Jong-un a vorbi și despre relațiile tensionate cu Coreea de Sud și cu SUA, avertizând în legătură cu o confruntare nucleară. „Maniacii războiului din America și Coreea de Sud au desfășurat legiuni de echipamente pentru un război nuclear. Se precipită o situație critică, în care orice pas poate duce la un război”, a subliniat el.

„Dacă un alt război va izbucni pe acest pământ, va duce la o catastrofă nucleară iar SUA nu vor mai fi niciodată în siguranță”, a avertizat Kim.

El a pledat totuși pentru legături mai bune între Corei. „Un climat favorabil ar trebui stabilit, pentru îmbunătățirea relațiilor”, a subliniat liderul de la Phenian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri