Președintele Iranului, Hassan Rohani, condamnă „crimele naziste împotriva evreilor”

Data publicării:
hassan rohani -1810149-AFP Mediafax Foto-Atta KENARE-5

Hassan Rohani / Foto: Mediafax

„Orice crimă împotriva umanităţii - inclusiv crimele comise de nazişti împotriva evreilor - este reprobabilă şi condamnabilă”, a declarat preşedintele iranian, răspunzând unei întrebări despre Holocaust.

„Uciderea unei fiinţe umane este vrednică de dispreţ. Nu contează că este creştin, evreu sau musulman. În opinia noastră, este acelaşi lucru”, a adăugat liderul iranian, potrivit Mediafax.

În interviul de la CNN, H. Rohani a criticat însă și Israelul. „Asta nu înseamnă, însă, că dacă naziştii au comis crime împotriva unui grup, acest grup trebuie să confişte pământul altui grup şi să îl ocupe. Acesta este un act care trebuie de asemenea condamnat", a subliniat președintele iranian.

La începutul lui septembrie, şeful diplomaţiei iraniene Mohammad Javad Zarif a afirmat, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că Iranul condamnă „masacrul evreilor de către nazişti” în al Doilea Război Mondial.

Fostul preşedinte, Mahmoud Ahmadinejad, a pus la îndoială realitatea şi amploarea Holocaustului, în ultimii ani, şi a anunţat în numeroase rânduri viitoarea dispariţie a Israelului, atrăgându-şi critici dure din partea comunităţii internaţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri