SĂPTĂMÂNA SUB LUPĂ. Emil Hurezeanu: Americanii, egiptenii și israelienii au făcut o demonstrație în direcția Iranului

Data publicării:
24112012 20hurezeanu-35135

„Ce mi se pare important acum, asistăm la o nouă mișcare în acest moment. Statele Unite s-au întors din drum la propriu, se îndreptaseră acum un an spre China, spre Asia.Obama face o vizită în Birmania și o trimite în Orientul Apropiat pe Hillary Clinton. E o întoarcere a Americii în locul important al conflictelor internaționale”, a spus Emil Hurezeanu.

Acesta a spus că Egiptul se transformă într-unul din brokerul păcii din acea zonă, iar Israelul face o probă de pregătire de acțiune politică și militară.

„Demonstrează în ultimele zile că este oricând că este capabil să aibă o forță de intervenție superioară celor care îl deranjează.Americanii, egiptenii și israelienii, o alianță de facto, au făcut o demonstrație și de forță și de raționalitate în direcția Iranului.Asta mi se pare noutatea în șirul istoric.Totul a fost un exercițiu de diplomație, de intervenție, de frânare și de recentrare a unor interese.Ce mi se pare foarte important este că începe rescrierea unor serii de conflicte”, a mai spus Hurezeanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri