Ministerul britanic al Apărării: Bătălia pentru Sloviansk va fi următoarea confruntare importantă dintre ucraineni și ruși

Data publicării:
profimedia-0686197184
Tanc al armatei ucrainene în Sloviansk (Donețk). Foto: Profimedia Images

În analiza războiului de miercuri dimineață, Ministerul britanic al Apărării notează că lupta pentru orașul Sloviansk din estul Ucrainei va fi următoarea confruntare importantă dintre trupele de invazie ruse și cele de apărare ucrainene în lupta pentru Donbas.

Londra transmite că Rusia continuă probabil să își consolideze controlul asupra orașului Lisiceansk și a regiunii Lugansk. 

Britanicii spun că la nord, Moscova a angajat majoritatea unităților rămase disponibile din Grupurile de forțe din est și vest pe axa Izium.

În ultima săptămână, forțele rusești au avansat probabil cu încă 5 km pe drumul principal E40 de la Izium, în fața unei rezistențe ucrainene extrem de hotărâte, se mai arată în raportul britanicilor.

Ministerul britanic al Apărării mai evidențiază că forțele rusești din Grupurile de forțe de est și de vest se află probabil acum la aproximativ 16 km nord de orașul Sloviansk. 

Având în vedere că orașul se află, de asemenea, sub amenințarea Grupurilor de forțe din centrul și sudul țării, există o posibilitate realistă ca bătălia pentru Sloviansk să fie următoarea confruntare cheie în lupta pentru Donbas, concluzionează guvernul de la Londra.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În analiza războiului de luni dimineață, Ministerul britanic al Apărării transmitea că Rusia se va concentra acum „aproape sigur” pe capturarea regiunii estice Donețk, după ce a revendicat victoria asupra orașului Lisiceansk.

Lupta pentru Donbas a fost una crâncenă și de uzură și este foarte puțin probabil ca acest lucru să se schimbe în următoarele săptămâni, se mai arăta în evaluarea britanicilor.

De asemenea, în analiza războiului de marți dimineață, Ministerul britanic al Apărării observa că bătălia pentru Donbas a fost caracterizată de avans lent și de angajarea masivă a artileriei de către Rusia, distrugând orașe întregi.  Luptele din regiunea Donețk vor continua, cel mai probabil, în același mod, mai spuneau britanicii.

Citește și: De ce sudul Ucrainei este locul în care se va da următoarea mare bătălie. „Contraatacurile ucrainene îi pun pe ruși într-o dilemă”

Editor : Marco Badea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri